Hlavní obsah

Barcelona zoufá nad produktivitou, Manchester oslavuje Scholese

MANCHESTER/PRAHA

Zklamaní jsou po úterním vyřazení od Manechesteru United v semifinále Ligy mistrů fotbalisté Barcelony. Na druhou stranu si uvědomují, že tým, který nedokáže vstřelit branku, nemůže pomýšlet na postup. O ten jej svou výstavní střelou připravil v první půli veterán Paul Scholes. „Byl to úchvatný zásah,“ řekl k dělovce svého spoluhráče po utkání záložník Manchesteru Michael Carrick.

Článek

Na stadiónu Old Trafford neuběhla ani čtvrthodina a k záložníkovi Manchesteru Scholesovi se dostal míč po špatném rozehrání Zambrotty. Třiatřicetiletý anglický veterán napřáhl a nechytatelnou ranou do levé šibenice nedal Valdesovi v brance Barcelony šanci.

„Několikrát takovou střelu předvede při tréninku. Ale tahle branka musí být jednoznačně považována za jednu z jeho nejlepších,“ poznamenal na goal.com Carrick, kterému je jedno, jestli se ve finále utká s Liverpoolem nebo Chelsea. „Upřímně, nezáleží mi na tom. Jednou už jsme tam, a tak jestli budeme hrát dobře, můžeme finále vyhrát,“ dodal.

Své zklamání nemohl zakrýt ani záložník Barcelony Xavi Hernández. „Nechali jsme si vyfouknout další příležitost zapsat se do historie. Měli jsme šance a věřili jsme, že v této soutěži můžeme uspět. Ovšem je jasné, že pokud nevstřelíte branku, nikam se nedostanete,“ řekl Xavi.

„Byli jsme obětí skvělé rány Paula Scholese, která nakonec dostala Manchester do finále. Je ostuda, že jsme nedokázali vstřelit branku. Nyní musíme pokračovat jak nejlépe to půjde a závěr La ligy dohrát kvalitně,“ doplnil svého spoluhráče brankář katalánského týmu Víctor Valdés.

Finále Ligy mistrů v Moskvě je na programu 21. května, Manchester zároveň bojuje o triumf v domácí soutěži. Dvě kola před koncem Premier League vede tabulku, druhá Chelsea má ale stejně bodů. Oba celky se mohou utkat i ve finále Champions League, pokud Chelsea ve středu potvrdí nadějnou remízu 1:1 z úvodního semifinále v Liverpoolu.

Reklama

Související témata: