Hlavní obsah

Oslavenec Čech: Prohrát ve finále je to nejhorší, co se může sportovci stát

PRAHA

Zatímco většině českých fotbalových reprezentantů klubové povinnosti již skončily, brankáře Petra Čecha teprve čeká nejdůležitější zápas sezóny. Ve středu, den po Čechových šestadvacetinách, se jeho Chelsea utká v Moskvě s Manchesterem United o titul Ligy mistrů. "Nejvíce bude záležet na momentální formě, jak komu zrovna utkání v ten den sedne, a také na troše štěstí," řekla na svých stránkách česká jednička.

Článek

Chelsea s Petrem Čechem se přijela do hlavního města Ruska aklimatizovat již v pondělí. "Cesta do Moskvy proběhla v pořádku, přivítalo nás celkem příjemné jarní počasí," prozradil gólman. "Cítím se v pohodě. Je to dáno tím, že mám sezónu posunutou kvůli těm zraněním, pro něž jsem neodehrál tolik zápasů," připomněl své zdravotní lapálie z této sezóny bývalý brankář Sparty.

Chelsea v letošním ročníku měla na dosah již dva poháry, o Carling Cup ji připravil Tottenham Hotspur, ligový titul pro sebe urval Manchester United. Právě ten bude stát Blues v cestě za vysněným triumfem na moskevském stadiónu v Lužnikách ve středu od 20:45.

Těžko se překvapí

"Manchester velmi dobře známe a oni znají stejně dobře nás, takže se můžeme navzájem jen těžko překvapit. Jak jsem říkal, bude záležet na momentální síle mužstva a ke komu se přikloní štěstí,“ tuší Čech. "Věřím, že i můj třetí pobyt v Moskvě bude úspěšný jako ty dva předtím," má na mysli dvě dřívější úspěšná vystoupení, kdy ještě v dresu Sparty remizoval v říjnu 2001 se Spartakem v základní skupině Ligy mistrů 2:2, o tři roky později proti CSKA už za Chelsea slavil výhru 1:0.

Duel dvou nejlepších celků v nejprestižnější klubové soutěži bude hrát Petr Čech vůbec poprvé. "Prohrát ve finále je ta nejhorší věc, která se může každému sportovci stát. Historie si pamatuje jen vítěze," uvědomuje si brankář, který chce svému středečnímu soupeři oplatit neúspěch v podobě konečné druhé příčky v Premier League.

Reklama

Související témata: