Hlavní obsah

V Moskvě panují obavy z kvality trávníku pro finále Ligy mistrů

MOSKVA

Středeční finále fotbalové Ligy mistrů, v němž se utkají Manchester United a Chelsea, se bude hrát na nekvalitním trávníku. Prohlásil to správce hřiště na stadionu v moskevských Lužnikách, který měl na starost nahradit stálý umělý povrch trávou dovezenou ze Slovenska.

Článek

"Hráčům sice nebezpečí zranění nehrozí, protože tráva si sedla, problémy ale bude dělat míč. Bude hodně odskakovat," řekl Matthew Frost serveru BBC. Podle agentury AP bylo dokonce hřiště viditelně křivé, což ještě více zvýraznilo jeho dnešní nalajnování. "Křivá tráva bude velká ostuda. Vždyť tohle je nejprestižnější klubový zápas v Evropě," přidal legendární Franz Beckenbauer.

Moskva sice vynaložila na nahrazení umělého povrchu, na kterém se v Lužnikách normálně hraje, přes tři miliony dolarů (48 miliónů korun), vše ale zkomplikovalo druhé položení přírodní trávy. Experti totiž rozhodli, že původně položená přírodní tráva je hrbolatá a musí být nahrazena novou.

Frost měl přípravu trávníku na starost vloni

Před patnácti dny tak byl položen nově dovezený koberec ze Slovenska za v přepočtu asi pět milionů korun. "Jsem zklamán, nakonec jsem je ještě musel přesvědčit, aby koupili nový trávník. Původně chtěli na stadionu nechat ten starý," uvedl Frost, který měl na starost přípravu trávníku pro loňské finále Ligy mistrů v Aténách.

Situaci kolem kvality hřiště v Lužnikách se pokusil uklidnit prezident UEFA Michel Platini. "Je tady špatná tráva? Ať o tom rozhodnou fotbalisté, až si na ní zatrénují. Koneckonců oni na ní budou hrát, ne my," řekl agentuře AP. "Možná nebude v televizi příliš zelený a pěkný na pohled, ale podle našich testů je trávník pro hraní naprosto v pořádku," uvedl mluvčí UEFA William Gaillard.

Reklama

Související témata: