Hlavní obsah

Neúspěšný exekutor Terry prohru ve finále LM oplakal

PRAHA/MOSKVA

Fotbalisté Manchesteru United ve střede ve finále Ligy mistrů porazili londýnskou Chelsea až po penaltovém rozstřelu. Manažer Blues Avram Grant byl přesto s výkonem svých svěřenců spokojený. Po zápase minimálně desetkrát zopakoval, že je na hráče pyšný. „Kromě první půlhodiny jsme utkání dominovali,“ řekl šeptem izraelský kouč.

Článek

„Trefili jsme tyč, trefili jsme břevno. Udělali jsme všechno, ale druhý gól se nám vstřelit nepodařilo. Proto jsme prohráli. Co můžu říct? Prohráli jsme na penalty,“ nechal se slyšet Grant a pokračoval: „Jsem nešťastný a nemyslím si, že mě to přejde během několika příštích dní. Bude trvat dlouho, než se přes to přenesu.“ Spekuluje se o tom, že Grant na lavičce Chelsea skončí. Na otázku ohledně své budoucnosti odmítl Izraelec odpovědět. „Budoucnost je to poslední, o čem teď přemýšlím,“ řekl.

Premiérové vítězství v Lize mistrů mohl pro Chelsea zařídit kapitán John Terry. Kdyby proměnil svou penaltu v páté sérii, ukončil by zápas. Místo toho však podklouzl a trefil pouze tyč. Grant přesto svého kapitána nezatracuje. „John byl velmi smutný a hodně plakal. Ale my nesmíme zapomínat, že bychom tu bez něj vůbec nemuseli být. Byl vynikající celou sezónu. On byl ten důvod, proč si United ve finále nevytvořili žádné šance,“ povídal Grant.

Půl hodiny po zápase Terryho defenzivní partner Ricardo Carvalho potvrdil, že neúspěšný exekutor stále nepřestal plakat. „On je duší Chelsea. Chtěl vyhrát více, než kdokoli jiný,“ řekl na adresu kapitána záložník Frank Lampard.

Grant fanoušky londýnského celku ubezpečil, že svůj tým ve finále nejprestižnější klubové soutěže neviděli naposledy. „Uvidíte nás znovu a my zvítězíme,“ nepropadá skepsi Grant. „Mám za sebou první rok v anglickém fotbale. Zažili jsme spoustu dobrých věcí a jednou z nich bylo středeční finále,“ řekl na závěr manažer Chelsea.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články