Hlavní obsah

Čech: Prohra ve finále Ligy mistrů nepřebolí

PRAHA

Jedny ze svých nejhorších chvil zažívá ve své sportovní kariéře český fotbalový brankář Chelsea Petr Čech po prohraném finále Ligy mistrů s Manchesterem United. Londýnský celek mohl získat trofej v penaltovém rozstřelu při pátém kopu kapitána Johna Terryho, ten ovšem trefil jen tyč. „Té smůly, které jsme v utkání měli, bylo opravdu až neuvěřitelně moc,“ řekl Čech na svých oficiálních webových stránkách.

Článek

Ve středečním finále Ligy mistrů na moskevském stadiónu Lužniky otevřel skóre v 26.minutě ve prospěch Rudých ďáblů Cristiano Ronaldo. O vyrovnání se v závěru prvního poločasu postaral záložník Chelsea Lampard. Poté už se ale diváci gólu nedočkali, o vítězství Manchesteru United nakonec rozhodly až pokutové kopy.

"Je to pro mě obrovské zklamání. Kdybychom byli horším týmem a prohráli jsme jednoznačně 0:3, tak mě to nebude tak mrzet. Ale když vím, že jsme celý druhý poločas a celé prodloužení byli jednoznačně lepším mužstvem, tak je to hodně těžké se s prohrou smířit. Té smůly, které jsme v utkání měli, bylo opravdu až neuvěřitelně moc," zoufal si bývalý gólman Rennes a Sparty.

Při penaltovém rozstřelu mohl rozhodnout o zisku trofeje pro Chelsea její kapitán John Terry. Anglický reprezentant ovšem namířil svůj pokus do tyče. "Tu penaltu jsem samozřejmě sledoval a ze svého úhlu jsem viděl, že Van der Sar jde na druhou stranu než míč a že balón směřuje do branky. V tu chvíli mi blesklo hlavou, že je hotovo. Když pak míč skončil na tyči, bylo to pro mě docela nepochopitelné. Poté, co Ronaldo nedal a Ashley Cole pak penaltu proměnil, jsem opravdu věřil, že už by to mohlo dopadnout. Bohužel se tak nestalo,“ smutnil Čech.

Těžko bude česká reprezentační jednička na středeční neúspěch zapomínat. "To půjde hodně těžko. Prohrát ve finále Ligy mistrů, a ještě takovýmto smolným způsobem, to nepřebolí. Jediný recept, jak na to někdy zapomenout, je co nejdříve znovu postoupit do finále Champions League a vyhrát v něm,“ zakončil Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články