Hlavní obsah

Porto uspělo s odvoláním proti vyloučení z fotbalové Ligy mistrů

Fotbalisté Porta mají naději, že si přece jen zahrají v příštím ročníku Ligy mistrů. Vedení portugalského klubu v pátek uspělo s odvoláním proti vyloučení z prestižní soutěže kvůli čtyři roky starému případu korupce v domácí lize. Odvolací komise UEFA po čtyřhodinovém jednání zrušila předchozí verdikt a vrátila případ disciplinární komisi k přehodnocení. Datum druhého slyšení nebylo stanoveno.

Článek

Pokud by bylo Porto nakonec vyřazeno z Ligy mistrů, do prestižní soutěže by přímo postoupil třetí celek tabulky Guimaraes a Benfica Lisabon by ze čtvrtého místa zamířila namísto do Poháru UEFA do předkola prestižní soutěže. Sportingu Lisabon, který si druhým místem zajistil postup do základní skupiny Ligy mistrů, se rozhodnutí UEFA nedotkne.

Disciplinární komise UEFA vyloučila Porto z Ligy mistrů 4. června, když se klub přiznal, že v sezóně 2003/2004 se v portugalské lize pokusil ve dvou případech uplatit rozhodčí. Porto přišlo za trest v průběhu letošního ročníku domácí soutěže kvůli korupci o šest bodů, přesto slavilo ligový triumf.

Reklama

Související témata: