Hlavní obsah

Blažek v Tiraspolu chytat nebude, v brance se objeví Kozáčik

KIŠINĚV

Jaromír Blažek se nakonec neobjeví v brance fotbalistů pražské Sparty, kteří ve středu vstoupí do nové sezóny úvodním zápase druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Šeriffu Tiraspol. Stav Blažkova poraněného kotníku se sice po dvou týdnech výrazně zlepšil, ale zkušený gólman se ještě necítí stoprocentně připravený nastoupit. Šanci tak v Moldavsku dostane Slovák Matúš Kozáčik.

Článek

Blažek ještě před úterním odletem živil naději na to, že do hry naskočí, ovšem po večerním tréninku v Kišiněvě se rozhodl neriskovat možné zhoršení zranění. Podle svých slov by ale nechtěl zmeškat úvodní sobotní ligový zápas proti Mladé Boleslavi před domácím publikem na Letné.

Obsazení postu brankáře bylo pro kouče Vítězslava Lavičku, který dnes Spartu poprvé povede v zápase evropského poháru, posledním otazníkem. Jinak měl o sestavě několik dní dopředu jasno. Premiéra v rudém dresu čeká letní posily záložní řady Ondřeje Kušníra a Patrika Bergra, nového kapitána týmu. Brankář Kozáčik po loňském příchodu ze Slavie také za Spartu ještě neodchytal žádný ligový zápas.

Sparťané dnes v Kišiněvě dopoledne absolvovali tradiční předzápasovou rozcvičku, po obědě a odpoledním odpočinku v hotelu se vydají do 80 kilometrů vzdáleného Tiraspolu, kde pro ně začne letošní pouť evropskými poháry. Odveta je na programu příští středu na Letné.

Když Sparta postoupí, bude muset na cestě do základní skupiny Ligy mistrů v třetím předkole vyřadit ještě jednoho soupeře, v opačném případě by putovala do Poháru UEFA. Kdyby ale vypadla už s Tiraspolem, účinkování v pohárech by pro ni letos skončilo.

Sestava Sparty:
Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kadlec - Kušnír, Hušek, Berger, Kladrubský, Matušovič - Slepička.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články