Hlavní obsah

Lavičku v Tiraspolu potěšil týmový a zodpovědný výkon

TIRASPOL

Trenéra Sparty Vítězslava Lavičku potěšilo, že jeho celek týmovým a poctivým výkonem dokráčel k vítězství v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů na hřišti Šeriffu Tiraspol. Kouč zároveň věří, že Pražané nabídnutou šanci k postupu do další fáze soutěže příští středu na Letné v odvetě nepromarní, i když dál varuje před nevyzpytatelným soupeřem.

Článek

"Uhráli jsme tady velmi dobrý výsledek, ale ještě nepodléháme přílišné euforii. I přes porážku je totiž Šeriff houževnatý soupeř, který nám i dnes způsobil několik nepříjemných chvil," uvedl Lavička na tiskové konferenci. Připustil, že Sparta herně neoslnila, ale o to víc si prý cení vlastností, díky kterým za úspěšným výsledkem došla. "Byl to zodpovědný týmový výkon všech hráčů, kteří byli na hřišti. A v odvetě budeme chtít hrát tak, abychom dnešní výsledek proměnili v postup," přál si Lavička.

Nechtěl polemizovat o tom, jestli si Sparta výhru v Moldavsku zasloužila. "Takhle bych se na to nedíval. Ale naším dnešním mottem před zápasem bylo, že štěstí je výsledek toho, kde se příležitost setkává s připraveností. To se potvrdilo u branky Jirky Kladrubského," řekl Lavička.

Lavičku potěšil gólman Kozáčik

Kromě jiného vyzdvihl i výkon brankáře Matúše Kozáčika, který úspěšně zaskočil za zraněnou jedničku Jaromíra Blažka. "Jarda ještě dnes nebyl stoprocentně připraven, ale Matúš patřil k základním kamenům dnešního úspěchu," uvedl Lavička, který ještě poděkoval fanouškům, kteří Spartu povzbuzovali přímo v hledišti tiraspolského stadiónu. "Moc si jich vážíme. Stejně jako těch, kteří nám posílali pozitivní energii z domova," uzavřel Lavička.

Ve sparťanské kabině se dočkal pochvalných slov hlavně Jiří Kladrubský. Defenzivní univerzál k poctivé práci ve středu pole přidal i nadstavbu v podobně obstarání vítězné branky v 74. minutě. "Byl jsem rád, že jsem k tomu míči vůbec doklouzl. Ale věděl jsem, že to od tyče půjde do brány," komentoval svoji třetí trefu v rudém dresu Kladrubský, který dostal nahrávku od Matušoviče na dlouhou nohu a pak s napětím sledoval, jestli se míč odrazí za brankovou čáru. Kladrubský zvážněl, když hovořil o tom, komu svoji dnešní trefu věnuje. "Je to pro mého kamaráda ze školy, který má v pátek pohřeb," povzdechl si Kladrubský.

Stejně jako jeho spoluhráči cítí, že Pražané udělali důležitý krok k postupu do další fáze. "Ale jsme zatím jen v půli cesty. Nerad říkám, že bychom to neměli ztratit, ale tohle je dobře rozehrané," řekl Kladrubský.

Reklama

Související témata: