Hlavní obsah

Postoupit přes Fiorentinu i Panathinaikos se dá, zní z kabin pražských „S“

PRAHA

Trenéři pražských „S“ jsou s losem kvalifikace Ligy mistrů relativně spokojeni, hráči obou týmů pochopitelně také. „Je to padesát na padesát,“ glosovala slávistické šance v konfrontaci s italskou Fiorentinou vršovická ikona Vladimír Šmicer. „Panathinaikos je sice zkušeným a mezinárodně ostříleným mužstvem, ale lepší z variant, které hrozily,“ tlumočil názor sparťanské kabiny na los třetího předkola LM Michal Kadlec.

Článek

Slávisté věří, že proti Fiorentině šanci mají a že mohou překvapit podobně jako loni, kdy nejprve přešli přes slovenskou Žilinu, aby poté vyřadili favorizovaný Ajax Amsterodam. I sled zápasů k tomu svádí.

Slavia: Budeme rozehranější, to je plus!

„Loni nám skutečně vyhovovalo, že jsme hráli první zápasy na soupeřových hřištích,“ přitakával slávistický kapitán Erich Brabec. „I letos to bude výhoda. Na evropské pohárové scéně je vždycky lepší začínat venku,“ přitakával i brankář Martin Vaniak, podle něhož bude mít jeho tým ještě jednu velkou výhodu.

„Budeme rozehranější, což by mohlo jistou výhodu představovat. Liga u nás začíná dřív, takže dva mistrovské zápasy by nám mohly pomoci,“ míní Vaniak. „Možná že rozehranější budeme, ale těžko na to spoléhat. V Itálii sice začíná liga až na samém konci srpna, jenže oni se na boje o Ligu mistrů určitě dokonale připraví,“ brzdil slávistický optimismus Dušan Švento.

„I tak šanci máme. Lepší hrát s Fiorentinou, než třeba s některým ze španělských mužstev,“ stál si na svém Vaniak.

Sparta: Řekové lepší variantou

Také v letenské kabině zavládla obrovská úleva, když se nyonský los zachoval ke Spartě celkem milosrdně. „Hlavně že jsme nenarazili na žádného evropského giganta, z toho jsem měl největší strach,“ vydechl si autor vítězného gólu na hřišti moldavského Tiraspolu Jiří Kladrubský při vzpomínce na  loňské duely s Arsenalem. Stejně jako trenér Vítězslav Lavička se ale i on rychle vracel na zem. „Nejprve musíme zvládnout středeční odvetu s Tiraspolem a teprve pak můžeme myslet na Panathinaikos,“ přidával.

„Ale je to každopádně lepší varianta z těch, které nás mohly potkat. I když v řadách Panathinaikosu se skrývá velká síla a mezinárodní zkušenosti Už to, jak v létě Řekové posilovali, svědčí o tom, že pro postup do hlavní soutěže udělají všechno,“ glosoval výsledek švýcarského losování Michal Kadlec.

„Ale hrát se s nimi dá. Samozřejmě že pro diváky by byla atraktivnější Barcelona, Arsenal nebo některý z dalších velkých klubů, ale nám jde o postup do hlavní soutěže,“ poznamenal Petr Voříšek.

Reklama