Hlavní obsah

Fotbalisté Glasgow Rangers nečekaně vypadli už v 2. předkole LM

VENTSPILS

Letošní finalisté Poháru UEFA Glasgow Rangers nečekaně nepostoupili z druhého předkola Ligy mistrů a jejich pouť pohárovou Evropou tak předčasně skončila. Skotský celek v úterý vypadl s litevským klubem FBK Kaunas, jemuž po bezbrankové remíze z prvního zápasu doma podlehl v úterní odvetě na hřišti soupeře 1:2.

Článek

Vicemistři skotské ligy Glasgow Rangers se v Litvě ujali vedení ve 33. minutě. Kevin Thomson si zpracoval přihrávku Charlieho Adama a podél brankáře Kalla poslal míč do sítě. Domácí museli nyní k postupu vstřelit dvě branky. Jiskřičku naděje pro Kaunas vykřesal ještě před poločasem kapitán týmu Nerijus Radzius, který prudkou střelou z přímého kopu do horního rohu McGregorovy branky nedal hostujícímu gólmanovi šanci.

Ve druhém poločase se domácí borci snažili o vstřelení druhé, tedy postupové branky, ale obrana Rangers byla pozorná. V 84. minutě až na poslední chvíli odklidil míč do bezpečí hostující Christian Dailly. O dvě minuty později se fanoušci v Litvě ale přeci jen dočkali, hlavou se prosadil Pilibaitis a nasměroval Kaunas překvapivě do třetího předkola Ligy mistrů, kde se utká s lepším z dvojice Aalborg - Modriča.

Fotbalisté norského týmu Brann Bergen sice podlehli v dnešní odvetě 1:2 na hřišti lotyšského Ventspilsu, přesto se dostali do další fáze a zahrají si s Olympiquem Marseille. Z postupu se radovali díky pravidlu o vyšším počtu gólů vstřelených na soupeřově hřišti, první zápas vyhráli 1:0 zásluhou branky vstřelené tři minuty před koncem.

Ventspils vedl po poločase 2:0 a měl k postupu do 3. kola blíž, ale dlouhou přesilovku po vyloučení střelce prvního gólu Mentešašviliho už z 16. minuty dokázal norský tým využít ke vstřelení klíčového gólu.

LM 2. předkolo, odvety:
Ventspils - Brann Bergen 2:1 (2:0)
Branky: 6. Mentešašvili, 44. Rimkus - 50. Björnsson. ČK: 16. Mentešašvili. První zápas 0:1, postupuje Bergen.
FBK Kaunas - Glasgow Rangers 2:1 (1:1)
Branky: 43. Radžius, 86. Pilibatis - 33. Thomson. První zápas 0:0, postupuje Kaunas.

Reklama

Související témata: