Hlavní obsah

Anderlecht po vyřazení z LM zeštíhlí kádr, odejít by mohli i Češi

BRUSEL

Anderlecht Brusel, který kvůli nečekanému vyřazení z evropských pohárů přijde o značnou sumu peněz, asi v brzké době poněkud zeštíhlí kádr. Mezi fotbalisty, kteří ze slavného belgického klubu odejdou, by mohl být i někdo z trojice českých reprezentantů Jan Polák, Stanislav Vlček či Daniel Zítka.

Článek

Vedení Anderlechtu už před odvetným zápasem druhého předkola Ligy mistrů v Bělorusku dalo jasně najevo, že v případě neúspěchu budou muset někteří hráči odejít. Tým kvůli blamáži přijde o milióny eur. Na hřišti běloruského Borisova totiž jen remizoval 2:2 a po prohře 1:2 z domácího utkání přišel o šanci zahrát si v prestižní soutěži a nebude pokračovat ani v Poháru UEFA.

"Budou odchody," hlásá titulek čtvrtečního vydání listu La Capitale.

Jedním z nejlepších hráčů týmu v obou zápasech byl Jan Polák, který ve středu v závěru svou brankou alespoň odvrátil porážku Anderlechtu. Nicméně také o jeho jménu se v souvislosti se zeštíhlením týmu spekuluje.

La Capitale připomíná, že když český reprezentant loni do Belgie z Norimberku přicházel, zdůvodňoval to mimo jiné tím, že chce hrát Ligu mistrů. "Je to druhý rok po sobě, kdy mi unikla Liga mistrů, přestože jsem udělal vše, abych toho dosáhl," cituje Poláka list La Derniere Heure.

La Capitale se zmínil o řadě dalších hráčů, kteří by mohli odejít. Mezi nimi je i bývalý útočník Slavie Vlček.

O tom, co bude v Anderlechtu po porážce následovat, by mohlo být jasněji za pár dní. "Nechte nám 48 hodin, než si všechny ty události zanalyzujeme. Bylo by hloupé reagovat zbrkle," řekl šéf klubu Roger Canden Stock listu Le Soir.

Reklama