Hlavní obsah

Voříšek: Hlavně, že to tam spadlo

Běželo nastavení prvního poločasu mezi Spartou a Šeriffem Tiraspol v odvetě druhého předkola LM, když míč ze standardní situace kopnutý Petrem Voříškem skončil k překvapení všech v moldavské brance. Letenský pravý bek tak nasměroval svůj klub ke konečnému vítězství 2:0. „Na tréninku občas trénujeme takovéto standardky, kdy se to kopne tak, aby míč nikdo nemusel tečovat a brankář mohl situaci podcenit,“ poodhalil Voříšek pro Sport.cz něco ze sparťanské kuchyně.

Článek

Jak vypadalo utkání z vašeho pohledu?

Bylo to hodně obtížné, naštěstí jsme to zvládli. Bohudík, že se nám to takhle povedlo. Věděli jsme, že nesmíme dostat gól, aby se utkání neprotáhlo do prodloužení nebo na penalty.

Překvapil vás soupeř něčím?

Všichni jsme viděli, že Tiraspol rozhodně nebyl lehký soupeř. Na druhou stranu si myslím, že jsme zvládli dobře uhlídat jejich největší hvězdy.

Co rozhodlo odvetný duel?

Zlomový byl gól, který jsme dali do přestávky. Tím soupeř trochu odpadl.

Ten gól máte na svědomí právě vy...

Byla náhoda, že to tam takto propadlo. I kdyby to někdo tečoval, tak bych byl stejně šťastný jako jsem teď.

Řekl vám někdo z hráčů, jestli došlo k teči?

Já ani nevím. Upřímně mi to je úplně jedno. Hlavně, že to tam spadlo. Na tréninku občas trénujeme takovéto standardky, kdy se to kopne tak, aby míč nikdo nemusel tečovat a brankář mohl situaci podcenit.

Z pozice pravého beka se často ke skórování nedostanete, potěší to obránce nějak obzvlášť, když se mu podaří rozvlnit síť soupeře?

Takto to nemá vůbec cenu řešit. Je úplně jedno, kdo dá gól. Hlavně, že jsme žádný neinkasovali. Když přijde branka jako tato, je to jen něco navíc .

Gól do kabin do vašeho týmu asi vehnal velkou radost...

Myslím si, že nás to trochu uklidnilo. Nakonec rozhodl druhý gól, kdy to parádně vyřešil Kulda se Slépou (Marek Kuliče, resp. Miroslav Slepička, pozn.red.), a tím bylo asi po zápase.

Jak se těšíte na Panathinaikos?

Teď na to ještě moc nemyslíme. Máme před sebou Kladno. Musíme se soustředit nejdříve na tento duel, nesmíme nic podcenit. Chceme to zvládnout, a pak se můžeme zabývat Panathinaikosem.

Reklama

Související témata: