Hlavní obsah

Slavii ve Florencii čeká těžký zápas a nebezpečný soupeř, ví kouč Jarolím

PRAHA

Fotbalisty Slavie Praha čeká již v úterý večer úvodní duel třetího předkola Ligy mistrů. V Itálii změří síly s Fiorentinou, která je v plné přípravě na novou sezónu Série A. Ve středu odehrála Fiorentina přípravné utkání proti rumunskému druholigovému celku Progresul Bukurešť a výhru 3:1 v podání Italů viděl na vlastní oči i kouč sešívaných Karel Jarolím, který se s novými poznatky svěřil Sport.cz.

Článek

„Bude nás čekat těžký zápas a nebezpečný soupeř,“ zněla první věta slávistického kouče. „Základem bude nedělat chyby a snažit se hrát tak, abychom nedali soupeři žádný prostor,“ to je podle Jarolíma recept na italský tým, ve kterém několik sezón odehrál i český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši.

A na co si bude muset Slavia dát pozor? „Na celé mužstvo. Nebezpečně zahrávají i standardní situace a v jejich týmu je několik velmi kvalitních fotbalistů,“ poznamenal Jarolím. V základní sestavě Fiorentiny ve středu nastoupili takoví hráči jako třeba Mutu, Santana, či nová akvizice z AC Milán Gilardino. „Hodně nebezpeční jsou také krajní beci, především Vargas, ten navíc dokáže i jedovatě vystřelit z velké dálky,“ všiml si kouč.

Jarolím už hovořil i se synem Lukášem, který působí v italské Sieně a o Fiorentině má spoustu informací. „Něco mi řekl a já s tím budu pracovat,“ doplnil lodivod Slavie, který tým na nadcházející veledůležité utkání začne připravovat o víkendu. „V sobotu bych chtěl hráčům předat co nejvíce informací,“ nastínil svůj program Jarolím.

Reklama

Související témata: