Hlavní obsah

Fotbalisty Slavie přivítala rozpálená Florencie

FLORENCIE

Pod žhnoucí italské slunce a na dosah k proslulým památkám se přesunuli fotbalisté pražské Slavie. Historické skvosty i rozpálené úzké uličky s kavárničkami je ale nechají chladnými, jejich atmosférou se mohli nechat ovanout tak leda cestou z letiště do hotelu. Vidina Ligy mistrů je lákavější. V rozžhavené Florencii - teploměr zdatně šplhal nad třicet stupňů - zkusí v úterý večer probudit postupové naděje.

Článek

Čeká je první z bitev, jež rozhodnou, jestli si po roce znovu zahrají mezi evropskou klubovou elitou v milionářské soutěži na úkor favorita - tentokrát Fiorentiny. Anebo zda je bude čekat jen ´evropská druhá liga´ - Pohár UEFA.

Dočasné sídlo nalezli slávisté v pětihvězdičkovém hotelu Hilton. „Samozřejmě nijak daleko stadionu, aby bylo co nejméně komplikací,“ připomíná mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

V podvečer Pražané potrénují v aréně místního klubu, trenér Jarolím má možnost poslední přípravu před utkáním uzavřít před zraky okolí. Zítřejší dopolední předzápasové protažení se odehraje poblíž hotelu.

Zápas začínající ve 20.45 h vysílá italská RAI, z českých společností ovšem žádná, lze poslouchat přímou reportáž druhé půle na Radiožurnálu.

Reklama

Související témata: