Hlavní obsah

Trumfy drží Řekové, uznává kapitán Sparty Berger

PRAHA

Navzdory porážce v úvodním duelu kvalifikace o Ligu mistrů je Sparta odhodlána bitvu s Panathinaikosem Atény nevzdat a o milióny plynoucí z účasti mezi evropskou klubovou smetánkou se poprat, byť domácí prohra srazila naděje do sfér oblasti teorie. „Nevzdáme to, i když Panathinaikos bude mít v zádech za dva týdny pod Akropolí obrovskou podporu publika, které nám určitě připraví peklo,“ uvědomuje si letenský kapitán Patrik Berger.

Článek

Neinkasovat a vstřelit alespoň jeden gól. Tak znělo zadání trenéra Lavičky pro start v bitvě o Ligu mistrů. Výsledek? 1:2!

Kučerovi nic nevyčítáme

„Přesně takové skóre jsme si nepřáli,“ posteskl si Patrik Berger, kapitán Sparty. „Přitom jsme do zápasu vstoupili dobře a i po vlastním gólu jsme se z jistého útlumu vyhrabat dokázali. A nemusím snad vykládat, že podobná rána v tak důležitém zápase nahlodá každého. Kučerovi ale nemá smysl nic vyčítat, protože v průběhu střetnutí spoustu dalších řeckých akcí zastavil a odvrátil. A navíc - dokázali jsme rychle vyrovnat a o poločase v kabině věřili, že můžeme přidat ještě druhý gól a utkání vyhrát. Jenže jsme dostali branku po standardní situaci, což by se stát nemělo,“ měl jasno letenský kapitán.

„Řekové pak už hráli nesmírně chytře. Byli roztažení hodně do šířky a vlastně i do délky, výsledek s přehledem hlídali. My jsme hodně běhali bez balónu,“ rekapituloval průběh posledních třiceti minut Berger a dodával, že výkon jeho týmu zase až tak špatný nebyl. „Horším týmem jsme rozhodně nebyli,“ tvrdil.

 Řekům stačí remíza

Jaké jsou tedy šance Sparty před odvetou v aténském pekle za čtrnáct dnů? „Všechny trumfy drží Řekové. Vyhráli venku a doma jim stačí i remíza a dokonce i prohra 0:1 je posune dál. Otevřený fotbal sice mají v naturelu, určitě ale nebudou hrát bezhlavě. Nejsou to žádní nazdárci, ale jeden z nejlepších týmů Evropy,“ připomínal sparťanský kapitán, jenž vidí šanci v tom, že by v odvetě dala Sparta rychlý gól třeba ze standardní situace.

„Nevzdáme to, postoupit zkusíme, i když Panathinaikos bude mít obrovskou podporu publika, které vytvoří hodně bouřlivou kulisu,“ ujišťoval Patrik Berger.

Otázka, co se Spartou prohra udělá

Netajil ale, že má trochu obavy, aby smolná prohra s řeckým týmem nezanechala na letenském mužstvu víc stop, než si je ochotno připustit.

„Bude to těžké, neboť zápas na nás ležet bude a v hlavách ho budeme také nosit. Musíme se proto ze situace rychle dostat, neboť boj pokračuje na vícero frontách,“ apeloval hned po prohře v předkole Ligy mistrů na celý sparťanský tým jeho kapitán Patrik Berger.

Reklama

Související témata: