Hlavní obsah

Sacchi: Znovuzrozená Fiorentina může hrát o titul

Fotbalisté Fiorentiny si před středeční odvetou třetího předkola Ligy mistrů proti pražské Slavii vysloužili pochvalu od slavného trenéra Arriga Sacchiho. Bývalý kouč italské reprezentace či AC Milán ocenil způsob, jakým se klub po finančním krachu v roce 2002 vrátil zpět mezi elitu. Podle Sacchiho může Fiorentina v letošní sezoně bojovat o titul v italské lize.

Článek

"Fiorentina by mohla být velkým překvapením v boji o ligový titul, pokud se na ní příliš nepodepíše účinkování v Lize mistrů. Klub ani hráči tuhle soutěži moc neznají a mohou za to zaplatit určitou cenu v Serii A," uvedl v listu Gazzetta dello Sport Sacchi, který zjevně nepochybuje o tom, že Fiorentina po domácím vítězství 2:0 přes Slavii do hlavní soutěže projde.

Florentský celek si zahrál Ligu mistrů pouze v ročníku 1999/2000, poté prožíval těžké chvíle, které před šesti lety vyvrcholily krachem. Klubu se ujal podnikatel v obuvním průmyslu Diego Della Valle a povedlo se mu ho po pádu do třetí ligy vzkřísit.

"Della Valle přivedl kompetentní manažery, zajistil ekonomickou stabilitu a přinesl vizi. Investovali, místo aby utráceli, a neudělali tu chybu, že by si mysleli, že o fotbale vědí všechno, a raději angažovali zkušené odborníky," vychválil Sacchi vedení Fiorentiny. K investicím do budoucna se řadí i nákup českých talentovaných hráčů Jana Hableho a Ondřeje Mazucha.

Podle dvaašedesátiletého kouče udělal klub vynikající tah rovněž angažováním trenéra Cesareho Prandelliho, který vede tým od roku 2005 a v minulé sezoně s ním vybojoval čtvrté místo v lize. "Zařadili se na úroveň velké čtyřky s Interem, AS Řím, Juventusem a AC Milán. Možná by jen ještě potřebovali technicky vybaveného obránce," nastínil Sacchi možnou slabinu, která souvisí s letním odchodem kapitána Tomáše Ujfalušiho do Atlétika Madrid.

Reklama

Související témata: