Hlavní obsah

Alergie je pryč, kouči Panathinaikosu Ten Catemu všechno nahrává

ATÉNY

Na česká mužstva je alergický. Už v Praze nizozemského trenéra ve službách aténského Panathinaikosu vytočilo, když slyšel jméno Slavia. Nebylo se co divit, neboť loni seděl Henk ten Cate na lavičce Ajaxu, když ho sešívaní na cestě za vysněnou Ligou mistrů v kvalifikaci vyřadili.

Foto: vg.no

Radost fotbalistů Panathinaikosu

Článek

Letos narazil trenérský světoběžník, jenž v minulosti vedl nejen Ajax, ale vyzkoušel si i roli asistenta v Chelsea, v boji o LM na Spartu a tváří se stejně. Na Čechy je prostě alergický, i když v konfrontaci s Lavičkovým týmem k tomu nemá důvod. Tedy, zatím ho nemá…

„Všechno nám nahrává, výsledek prvního zápasu je pro můj Panathinaikos moc dobrý, ale pořád jsme ještě v poločase naší vzájemné konfrontace. Až odveta rozhodne,“ pravil opatrně i po pondělním tréninku svého týmu.

Nizozemci nahrává všechno

Přitom dobře ví, že do not hraje téměř všechno. Výhra z Prahy, domácí prostředí, bouřlivé publikum, ale samozřejmě i panující horko, na které si sparťanské při včerejším přípravě trochu stěžovali.

„Klimatické podmínky jsou skutečně hodně náročné, ale nezbývá, než se s nimi vyrovnat. Ještě štěstí, že se hraje až ve tři čtvrtě na deset aténského času,“ věděl sparťanský kouč Vítězslav Lavička po pondělním tréninku moc dobře, jak to budou mít jeho svěřenci v odvetě těžké.

Kouč brousil hrany averze

„Vím, je toho víc, co hraje pro nás. Ale bude to souboj dvou vyrovnaných mužstev, v němž mohou i drobné chyby rozhodovat,“ krotil Nizozemec řecký optimismus, i když před odvetou se jím trochu nakazil i on.

„Já že jsem na český fotbal alergický? Vždyť fotbalisty Čecha, Grygeru, Jankulovského a další uznávám jako světovou třídu,“ brousil hrany averze, neboť si je před úterní odvetou se Spartou jistý, že loňská kalvárie ho rozhodně nepotká.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal