Hlavní obsah

Lavička musel mít pocit, že se proti němu všechno spiklo

ATÉNY

Proti sparťanskému trenérovi Lavičkovi se před aténskou odvetou třetího předkola fotbalové Ligy mistrů s Panathinaikosem spiklo snad všechno. Viróza se střevní chřipkou, která si z jeho kádru vybírala jednoho hráče po druhém, k tomu úděsné vedro panující ve městě pod Akropolí, jež vytvářelo pro další šíření virů a bacilů v letenském týmu přímo živnou půdu.

Článek

A navrch ještě přibyly problémy s Lubošem Huškem, který si před pondělním večerním tréninkem začal stěžovat na bolavá záda. Trochu moc komplikací před zápasem, v němž jde Spartě o postup do vysněné milionářské Ligy mistrů. Představy sparťanského kouče tak dostaly povážlivé trhliny ještě před tím, než odveta na Olympijském stadiónu začala.

Němeček: Absence Huška by byla citelná

Zkušený Patrik Berger ho sice trochu uklidnil, když dopoledne hlásil, že je pořádku a nastoupit může, se startem defenzivně laděného Huška to však vypadá všelijak. V pondělí večer s mužstvem vůbec netrénoval a po trávníku se jen proběhl, v úterý nejistota pokračovala, byť si ho sparťanští lékaři vzali do parády.

„Vypadá to padesát na padesát, že by snad mohl hrát,“ varoval ustaraného trenéra Lavičku doktor Petr Novák. „S Huškem nic nového, doktoři o jeho startu rozhodnou až těsně před zápasem,“ průběžně informoval početnou enklávu letenských fanoušků, s níž se přijel podívat na odvetu do Atén třeba i sparťanský internacionál Václav Němeček, tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava. „Chyběl by, jeho absence by byla pro mančaft hodně citelná,“ pokyvoval hlavou Němeček.

Nejistota kolem Huškova startu dokonce i reprezentačního trenéra Petra Radu vyprovokovala k telefonátu do Atén, jak to s jedním z potencionálních adeptů na nominaci do národního mužstva vypadá a zda k odvetě proti Panathinaikosu nastoupí.

Chovanec uklidňoval atmosféru

„Problémy a potíže jsou od toho, aby se překonávaly,“ učí Vítězslav Lavička své svěřence na každé trenérské štaci, tu letenskou nevyjímaje. V Aténách bylo na něm, aby si s nimi poradil, i když mohl mít pocit, že před důležitou odvetou se proti němu spiklo snad úplně všechno.

„Samozřejmě že do Ligy mistrů chceme, ale když se do ní nedostaneme, žádná kalvárie se konat nebude. Zůstane nám Pohár UEFA a v něm bude nový úkol znít – přežít zimu a hrát ho i příští rok na jaře,“ uklidňoval před odvetou atmosféru generální manažer Sparty Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: