Hlavní obsah

Trenér Slavie Jarolím krotí v šatně optimismus

Jan CíchaSport.cz

Fotbalisté Slavie Praha ve středu večer v Edenu přivítají v odvetném utkání třetího předkola Ligy mistrů italskou Fiorentinu. V prvním zápase sešívaní ve Florencii prohráli 0:2 a jejich šance na postup nejsou vysoké. „Pochopitelně výsledek z prvního utkání jednoznačně favorizuje Fiorentinu, ale soupeři nedáme nic zadarmo,“ nechal se slyšet trenér Slavie Karel Jarolím.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kapitán Slavie Praha Erich Brabec (uprostřed) na tréninku před odvetou předkola LM proti Fiorentině

Článek

Dvoubrankové manko z úvodního duelu budou muset ve středu večer v Edenu dohánět fotbalisté Slavie Praha v odvetě třetího předkola Ligy mistrů. Trenér Slavie Karel Jarolím by rád dovedl své mužstvo po roce opět do prestižní klubové soutěže. K tomu však sešívaní potřebují zvítězit a předvést kvalitnější výkon než před čtrnácti dny. „V Itálii jsme nepředvedli, co je v našich silách,“ je si vědom Jarolím.

Kouč červenobílých neskrývá, že jeho mužstvo není favoritem. „Pochopitelně po úvodním utkání má mnohem větší šanci postoupit Fiorentina. My ale budeme hrát v domácím prostředí a chceme se prezentovat zcela odlišným způsobem hry, než jaký jsme předvedli ve Florencii,“ přeje si první muž slávistické lavičky, který se bude muset obejít bez zraněného Latky. Ve stoperské dvojici tak nejspíše nastoupí Brabec se Suchým.

Jarolím mírní v šatně optimismus

Velký pozor si budou muset slávisté dát nejen na útočníka Gilardina, ale především na standardní situace, ze kterých v Itálii dvakrát inkasovali. "Víme, že jsme se standardkami měli problémy. Už jsme to nacvičovali i před Bohemkou. Snad už z toho góla nedostaneme," přeje si Suchý.

Pražanům vyšla generálka v podobě zápasu 4. kola Gambrinus ligy proti Bohemians Praha, když dokázali svého soupeře ze Střížkova deklasovat 5:0 a kouč Jarolím nyní musí v šatně mírnit optimismus. „Hráči jsou přesvědčeni o postupu, musím je trochu krotit,“ řekl lodivod, který podle všeho hned od začátku postaví dva forvardy. „Pochopitelně to není jen o útočnících, ale musí přijít podpora od středových hráčů a také od obránců,“ poznamenal.

Postup Slavie zaručí pouze výhra

Cestu k úspěchu vidí ve vstřelení první branky. „Kdyby se nám to podařilo, tak by to situaci hodně změnilo,“ doplnil Jarolím, který doufá ve vydatnou podporu fanoušků. Podobně smýšlí i kapitán týmu Erich Brabec. „Musíme do utkání vstoupit aktivně a dostat soupeře pod tlak. Doufám, že se nám to podaří. Chceme hrát jinak než v Itálii a věřím, že to na hřišti bude vidět,“ poznamenal Brabec.

Italský trenér Fiorentiny Cesare Prandelli na oficiální předzápasovou tiskovou konferenci dorazili s více než hodinovým zpožděním. "Už jsme si přečetli, jaké jsou reakce našich soupeřů. Čeká nás důležité utkání, máme malý náskok, ale není rozhodující," nechal se slyšet kouč a doplnil: "Vůbec si nepřipouštíme, že bychom nepostoupili. Chceme v Praze vyhrát."

"Cesta k úspěchu je stejná, jako v každém jiném zápase. Musíme hrát dopředu. Nesmíme uvolnit hru," řekl Prandelli a sklonil poklonu stadiónu: "Je to velice krásný stánek."

Zápas nebude v televizi

Aby slávisté postoupili, a získali 100 miliónů plynoucích z účasti v základní skupině Ligy mistrů, musí vyhrát o tři branky. V případě, že svěřenci trenéra Karla Jarolíma vyhrají 2:0, přijde na řadu prodloužení. V jejich úsilí je bude podporovat zaplněný stadión, již v úterý odpoledne bylo prodáno 13 000 lístků.

Zápas začíná ve středu ve 20:45. Jako hlavní ho bude řídit Francouz Layec, na čarách mu budou pomáhat krajané Bennech a Annonier. "Žádná česká televize z utkání nebude vysílat přímý přenos," řekl smutnou zprávu pro fanoušky tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Reklama

Související témata: