Hlavní obsah

Bergerovi s Kučerou pomohlo při dopingové kontrole až deset litrů minerálky

Zdeněk PavlisSport.cz

Sparťané Berger s Kučerou vypili dohromady deset litrů minerálky, přesto nebyli schopni dopingovým komisařům dlouho vyhovět a požadovaný vzorek moči ke kontrole odevzdat. I proto zažívali letenští fotbalisté po dost nešťastné odvetě třetího kvalifikačního předkola Ligy mistrů s Panathinaikosem hodně zdlouhavý a opožděný návrat do Prahy.

Článek

„Tělu neporučíš. Zvláště, když v panujícím horku vydali oba v odvetě velké množství sil a vypotili ze sebe spoustu tekutin,“ krčil rameny lékař sparťanský fotbalistů Petr Novák, který pochopitelně u dopingového odběru na Olympijském stadiónu v Aténách asistoval.

Moc dobře se dokázal do situace obou hráčů vžít, neboť v minulosti ligu za Bohemians a Spartu sám hrával a na dopingovou zkoušku ho také párkrát vybrali. "Berger už vypil čtyři litry, Kučera šest, ale pořád nic,“ hlásil do autokaru, v němž čekali Bergrovi a Kučerovi spoluhráči.

„To znám. Mě vylosovali na dopingovou kontrolu po pohárovém utkání Sparty v Barceloně a strávil jsem na ní dvě hodiny. Čekal na mě plný autobus i letadlo, a já pořád nic,“ přitakával letenský internacionál Václav Němeček, že tělu v tomto směru skutečně poručit nejde. „Jenže my měli tehdy tu výhodu, že jsme si mohli dát pivo, které je močopudné. Vzpomínám, že jsem do sebe lil jedno za druhým, až jsem toho měl dost…“

„Ona v takových chvílích hraje roli i nervozita a vědomí, že na člověka čeká mančaft a letadlo plné lidí,“ vysvětloval sparťanský doktor hráčům i fanouškům.

Nakonec se ukázalo, že Němečkův odhad byl docela přesný. Sparťanské letadlo čekající na ranveji aténského letiště nabralo skutečně dvě hodiny zpoždění, takže do Prahy přiletěli Lavičkovi svěřenci až nad středečním ránem, kdy nad Ruzyní svítalo.

Reklama

Související témata: