Hlavní obsah

Slavia se chová jako Bayern Mnichov, říká šéf sportu České televize

PRAHA

Kdo nebude ve středu večer přímo na stadiónu v Edenu, má smůlu. Odveta 3. předkola Ligy mistrů mezi fotbalisty Slavie a italskou Fiorentinou se na české televizní obrazovky nedostane, shlédnout ji budou moci jen příznivci z Itálie. Ve středu dopoledne bylo jasné, že se dva týdny starý zázrak, kdy Česká televize na poslední chvíli zajistila přenos z Fiorentiny, opakovat nebude.

Článek

„Je mi líto, ale v případě domácí odvety se divák podobně pozitivní zprávy nedočká,“ potvrdil pro Sport.cz šéf redakce sportu České televize Otakar Černý. „Slavia o nás nemá zájem a prodala vysílací práva agentuře, která vyrobí signál pro Itálii. Problém je samozřejmě v penězích. Slavia nemá zájem o to, aby se český fotbal dostal k českým divákům, a chová se jako kdyby byla Bayern Mnichov,“ doplnil Černý.

Pražský klub prodal vysílací práva italské televizi Conto TV, která zajistí vysílaní pro Itálii. Finanční náležitosti pochopitelně Slavia zveřejňovat nechce. "Rozhodně je to víc než nula, kterou si asi české televize představovaly," řekl Sport.cz tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal. "Zkrátka jsme využili nejlepší nabídku, Česká televize neprojevila dostatečný zájem. Dál už nemá cenu to rozebírat," dodal.

Z diskusního fóra Slavie
"Nebude v tom jen Černý z ČT, ale zejména naše vedení. Je trapné a ostudné, že se domácí odveta automaticky nevysílá, tohle už je do nebe volající. České kabelové televize dávají měsíčně desítky přenosů z lig Anglie, Španělska, Itálie, ČT dává 2 zápasy, někdy i 3 z naší nezáživné GL, ale pohár a domácí zápas ne? Co to jako je?" (uživatel k-rakonos)
"Já v Edenu budu,ale to,že zápas není v TV je svinstvo a já myslím,že jde zase o další "moudrý" krok vedení. Mému sousedovi je 75, je po operaci, takže logicky nepojede na fotbal, ale nenapadlo ho, že se nebude dívat ani na TV. Je ostuda,že už dávno není vyprodáno,ale není to důvod k tomu nevysílat vůbec, protože každý tam být jednoduše nemůže." (uživatel edwardtheiron)
"Zajímalo by mě proč nejde Slávka v tak důležitém zápase v televizi? Podle mě by v tv být měla poněvadž Slavia nemá jenom fanoušky z Prahy nebo okolí ale i na druhé straně republiky!!!!!!A i ti by se rádi na Slávku podívali!!" (uživatel 14782p)

Reklama