Hlavní obsah

Slávisté litovali, že se jim nepodařilo vstřelit branku

PRAHA

Zklamání zavládlo v Edenu po závěrečném hvizdu sudího v zápase 3. předkola Ligy mistrů. Mistrovská Slavia nedokázala porazit Fiorentinu a sen o milionářské Lize mistrů se rozplynul. Pozitivem pro hráče je alespoň fakt, že proti italskému celku v odvetě dokázali uhrát remízu. „Fiorentina byla určitě lepší a po zásluze postoupila. Jsem rád alespoň za ten jeden bod do koeficientu,“ řekl po zápase gólman Martin Vaniak.

Článek

Slávisté se museli rozloučit s vidinou Ligy mistrů, místo toho je čeká Pohár UEFA. Přes italskou Fiorentinu do základní skupiny nejprestižnější klubové soutěže podruhé za sebou nenakouknou. Slávistický brankář Martin Vaniak v zápase opět předvedl několik excelentních zákroků a litoval, že sešívaní nehráli podobně jako doma také ve Florencii. „Škoda, bylo by to o něčem jiném. Fiorentina byla lepší a po zásluze postoupila,“ řekl po utkání Vaniak.

Gólman sešívaných věřil až do 80. minuty, že se jeho spoluhráčům něco s bezbrankovým stavem podaří udělat. „Pak nám odešli dva hráči. Oba dostali křeče a já věděl, že už není v našich silách zápas otočit,“ litoval.

Až do druhého poločasu nastoupil vinou zdravotních problémů Dušan Švento a i s jeho příchodem se hra domácích oživila. „Dařilo se nám hrát ze stran. Byla škoda, že jsme to nedotáhli do větších šancí a do gólů. Dokázali jsme, že fotbal hrát umíme,“ nechal se slyšet mezi novináři slovenský reprezentant.

Černý mohl dát branku

První půle litoval i Jaroslav Černý. „Kdybychom první poločas hráli tak jako druhý, mohlo vše dopadnout jinak. Měli jsme nějaké střely a nějaké další šance. I já jsem mohl dát gól, to byla stoprocentní příležitost, ale špatně jsem míč přebral. Zápas by pak dostal zcela jiný náboj,“ posteskl si Černý.

I on litoval, že se sešívaní nedostali do Ligy mistrů. „Každý v koutku duše věřil, že při dobré konstelaci a při troše štěstí bychom přes Fiorentinu postoupit mohli, zklamání to je. Ukázali nám, že jsou obrovsky silným týmem. Hráli výborně, vytvořili si šance. Doma jsme si ale dokázali, že se s nimi dalo hrát,“ řekl na závěr.

Reklama

Související témata: