Hlavní obsah

Jarolím uznal kvality soupeře, kouč Fiorentiny chválil nasazení slávistů

PRAHA

Tajné sny se nenaplnily, Liga mistrů bude letos bez české účasti! Po Spartě se o to ve středečním odvetném utkání 3. předkola postarali hráči Slavie, kteří v Edenu sice uhráli bezbrankovou remízu s Fiorentinou, po prohře 0:2 ze soupeřova trávníku pro ně ovšem účast v nejprestižnější klubové soutěži světa skončila. „V závěru už nám bohužel docházely síly, soupeř zápas kontroloval,“ uznal sportovně slávistický kouč Karel Jarolím.

Článek

Hosté začali utkání v klidu, slávisty do ohrožení vlastní branky téměř nepustili. „Po náskoku 2:0 z prvního utkání se soupeř soustředil hlavně na neinkasování, hostující hráči ovšem byli aktivní i dopředu,“ ohodnotil první fázi zápasu domácí kouč Karel Jarolím.

V podobném duchu mluvil i trenér Fiorentiny Cesare Prandelli. „V útoku jsme předvedli několik zdařilých šancí. Jsem rád, že kromě útoku jsme zahráli dobře i v obraně. Už to jsou tři roky, co jsme mezi elitou chyběli, nyní si to pořádně užijeme,“ mohl se těšit na protivníky zvučných jmen trenér Fiorentiny. Vzápětí ovšem krotil optimismus. „Samozřejmě je to velice hezký pocit, jsme ovšem teprve na začátku,“ uvědomoval si hlavní muž lavičky Fialek.

„Již před začátkem odvetného utkání jsme měli velkou výhodu v podobě povzbudivého domácího výsledku 2:0 z prvního zápasu. Hráči Slavie do zápasu dali opravdu všechno, bylo to vidět i v závěru duelu, kdy některé hráče braly křeče,“ všiml si Prandelli. „Na začátku druhé půle jsme trpěli, nakonec to pro nás dopadlo dobře,“ dodal.

Trenér Fiorentiny vyzdvihl nasazení slávistů

Na slávistech bylo vidět, že na trávníku pro postup nechají všechno. Obzvláště ve druhé půli byla na Jarolímových svěřencích vidět aktivita, která dostávala téměř patnáct tisíc diváků do varu. „V závěru už nám bohužel docházely síly, soupeř zápas kontroloval,“ uznal sportovně slávistický kouč.

Byla Fiorentina silnější než Ajax, nebo měli slávisté loni při premiérovém postupu do Ligy mistrů lepší mužstvo? „Do tohoto hodnocení se pouštět nechci. V prvním utkání na Ajaxu, jsme měli také štěstí, Vaniak chytil penaltu, my jsme pokutový kop naopak proměnili. Odvezli jsme si ze hřiště soupeře vítězství. Nyní to bylo úplně opačné. Ve Fiorentině jsme byli málo aktivní. Celý průběh ovlivnila rychle inkasovaná branka na jejich půdě. Ne nadarmo se o Fiorentině říká, že to je jeden z adeptů na titul v Itálii,“ nechal se slyšet Jarolím.

Do druhého poločasu nastoupili sešívaní se dvěma změnami. Vedle záložníků Jandy a Šventa se vystřídali také útočníci Toleski a Šenkeřík. Že by domácí kouč přemýšlel o třech mužích do útoku nemohla být řeč. „O třech útočnících jsem neuvažoval. Pochopitelně dva naši forvardi měli být více podporování od našich středových hráčů,“ byl si vědom Jarolím. „Tomáš Necid, od kterého jsme si slibovali velkou hrozbu pro soupeřovu branku, to měl hodně těžké,“ zakončil slávistický kouč.

Reklama

Související témata: