Hlavní obsah

Černý: Kdybych dal gól, dostal by zápas jiný náboj

Zklamaný přišel mezi novináře slávista Jaroslav Černý. Ani on se nedokázal střelecky prosadit a proto si Slavia letos Ligu mistrů nezahraje. Na úkor sešívaných se radují hráči italské Fiorentiny, kterým stačila k postupu bezbranková remíza. „Mohl jsem dát gól, byla to stoprocentní šance,“ litoval po zápase Černý, na kterého, stejně jako na jeho spoluhráče, zbyl pouze Pohár UEFA.

Článek

Jak byste zhodnotil středeční zápas?

Škoda, že jsme první poločas nezačali tak jako druhý. Měli jsme tam nějaké střely a nějaké další šance. I já jsem mohl dát gól, to byla stoprocentní šance. Špatně jsem si to přebral. Zápas by pak dostal zcela odlišný náboj.

Váš výkon byl mnohem lepší než v Itálii, souhlasíte?

To určitě. Venku ty zápasy jsou jiné. Fiorentina tady hrála jinak než doma. U nás hrála s vědomím dvoubrankového náskoku, kdežto v Itálii potřebovala vyhrát. Škoda, že jsme v Itálii začali tak ustrašeně.

Nezačali jste hrát aktivně až čtvrtý poločas?

Řekli jsme si, že doma nemáme na co čekat. První zápas jsme prohráli 2:0, věděli jsme, že pokud chceme postoupit, tak musíme hrát aktivně a pokusit se co nejdříve dát branku.

Martin Vaniak říkal, že se rozhodlo v prvním zápase...

Určitě. Fiorentina po prvním utkání byla na koni. Hráli jsme tam špatně. Soupeř sem přijel s takovou taktikou, aby ten zápas v pohodě dohrál.

Byla Fiorentina podle vás vůbec hratelná?

Ukázali nám, že je to obrovsky silný soupeř. Hráli výborně, vytvořili si šance. Doma jsme si ale dokázali, že se s nimi dalo hrát.

Co by vám muselo všechno vyjít, abyste Fiorentinu porazili?

Škoda že jsem nedal gól, mohlo to všechno vypadat jinak. Potřebovali jsme více štěstí a klidu.

Čeká vás Pohár UEFA, je to slabá náplast oproti loňské Lize mistrů?

Samozřejmě. Každý jsme v koutku duše věřili, že při dobré konstelaci a při troše štěstí bychom přes Fiorentinu postoupit mohli, takže zklamání to je. Nyní se budeme snažit postoupit do skupiny Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: