Hlavní obsah

Fiorentina splnila misi na 99 procent, píše italský tisk

ŘÍM

Mise splněna na 99 procent, tak vidí vystoupení fotbalistů Fiorentiny ve třetím předkole Ligy mistrů proti pražské Slavii italský list Gazzetta dello Sport. "Trenér Cesar Prandelli měl za cíl postoupit a přesně to se jeho týmu po remíze 0:0 v Praze povedlo. Přál si také dát gól a vyhrát, což po řadě promarněných šancí nevyšlo a to je jediná malá šmouha," uvedl deník.

Článek

Podobně hodnotí účinkování italského celku v odvetném utkání Corriere dello Sport. "Fiorentina si zajistila vstupenku do Evropy a to je to, co se počítá," napsal list. "Zápas v Praze byl jen formalitou, protože Češi nikdy nepředvedli nic, čím by byli schopni odpovědět na k.o. ze stadiónu Artemia Franchiho," vrátil se deník k prvnímu zápasu, v němž Fiorentina položila základ k postupu výhrou 2:0.

Už v prvním poločase středeční odvety mohli hosté dílo dokonat. "Ale trochu cynicky množství šancí promrhali, stejně jako před dvěma týdny."

Podle Corriere dello Sport si fotbalisté Fiorentiny mohou říct: Konečně jsme šampióny! "Po osmi strastiplných letech, v nichž klub zkrachoval, sestoupil, odpykával si trest, je zpátky v Evropě," napsal list.

Také Il Giornale připomíná, že Fiorentina zažila velkou satisfakci poté, co v minulých letech přišla o účast v Lize mistrů kvůli účasti v korupčním skandálu v italském fotbale. "Boj je u konce. První dva pokusy překazila Fiorentině aféra Calciopoli, až na potřetí se party může rozjet," uvedl deník.

Reklama

Související témata: