Hlavní obsah

Prima: Slavia hrála s Italy déle, než měla, porušila tím zákon

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie minulý týden při utkání třetího předkola Ligy mistrů s Fiorentinou podle televize Prima porušili zákon. Utkání totiž skončilo až kolem 23:00, ale nový stadion Slavie v pražském Edenu ještě není zkolaudovaný, a proto ho hráči mohou používat jen do 22:00, informovala Prima.

Článek

"Večerní termín nám prostě diktuje UEFA, prostě my nemůžeme s tím pohnout," řekl Primě mluvčí Slavie Ondřej Zlámal. Slavia se navíc brání tím, že stadion není její, ale pouze si ho pronajímá od společnosti E Side Property. Tato firma však jakoukoliv odpovědnost odmítá.

Podle Primy ovšem odpovědnost nese právě firma, která stadion vlastní. Sama dokonce požádala o výjimku pro zmíněný zápas, ale žádost prý přišla příliš pozdě.

Mluvčí Prahy 10 Jan Charvát Primě řekl, že žádost přišla, ale Praha 10 jí nevyhověla. Za porušení podmínky teď hrozí firmě pokuta až 200 000 korun. Ve čtvrtek o této věci mají jednat zastupitelé a zástupci E Side Property.

Podle Primy navíc stavební odbor Prahy 10 varoval, že budou-li problémy dál trvat, nemusí být stadion Slavie zkolaudován vůbec nikdy.

Reklama