Hlavní obsah

Čech před startem Ligy mistrů: Ten pohár chceme konečně vyhrát

PRAHA

Konečně by měl přijít čas Chelsea, v letošním ročníku Champions League, jenž startuje v úterý večer osmi úvodními zápasy, by měli Čechovi „blues“ po letech marného snažení na vysněnou milionářskou trofej už konečně dosáhnout. Vždyť přece i proto angažovali na trenérskou lavičku Brazilce Scolariho, muže k úspěchům předurčeného a fotbalovým bohem vyvoleného.

Článek

Na jaře skončilo tažení Chelsea v moskevském finále. Na největším rivalovi Manchesteru United a ke všemu ještě po penaltovém rozstřelu. Sen o tom, že bude vládnout klubové Evropě, se opět rozsypal na padrť.

Čech: Přišel náš čas

„Jenže to už je minulost. Máme znovu ty nejvyšší cíle: účast ve finále zopakovat a pohár už konečně vyhrát,“ hlásá před dnešním vstupem na scénu Ligy mistrů český gólman ve službách Chelsea Petr Čech.

Prvním soupeřem jeho týmu bude francouzské Bordeaux, zatímco druhou dvojici skupiny A tvoří AS Řím a rumunská Kluž. „Společně s AS Řím jsme samozřejmě papírovými favority. Myslím, že jak hned náš první soupeř Bordeaux, tak i AS Řím jsou týmy, které by nám mohly vyhovovat, neboť se snaží hrát fotbal, což je pro nás důležité. Kluž je naproti tomu velká neznámá, takže ji nesmíme podcenit. Bude to podobné, jako když jsme se předloni utkali v základní skupině s Levski Sofia,“ glosoval český legionář Petr Čech složení skupiny.

„Je hratelná a jako finalisté loňského ročníku bychom měli samozřejmě postoupit dál,“ netají Čech, že jeho Chelsea vstupuje do Chanmpions League s nejvyššími ambicemi.

Ujfaluši: Splnil jsem si sen

Nejen Petr Čech se ovšem v úterý večer objeví na scéně Ligy mistrů. I kapitán české reprezentace Tomáš Ujfaluši si po přestupu z italské Fiorentiny do Atlétika Madrid splní svůj velký sen a Champions League si s novým klubem zahraje. Jeho Atlético začíná pouť za plánovaným postupem ze skupiny v nizozemském Eindhovenu, ve druhé dvojici skupiny D se utká Marseille s Liverpoolem.

„Čeká nás těžká, ale hratelná skupina, z níž chceme postoupit,“ plánoval Tomáš Ujfaluši, jenž si angažmá v novém klubu ohromně pochvaluje.  „Už v minulé sezóně předvádělo mužstvo výborný fotbal, letos v létě dobře nakoupilo nové posily a očekávání naplňujeme. Hrajeme ofenzivní fotbal, na což máme typy hráčů, jako jsou Agüero, Maxi Rodriguez, navíc jsme se hodně zlepšili v obraně. Přes německé Schalke jsme se po dvanácti letech dostali do základní skupiny Ligy mistrů a chceme samozřejmě dál,“ přiznával kapitán české reprezentace ve službách španělského klubu, že chce v naplňování svého velkého fotbalového snu pokračovat.

Hübschman: Můžeme jen překvapit

Třetím z českých fotbalistů, který by mohl v úterý večer Ligu mistrů okusit, je Tomáš Hübschman. Jeho Šachtar Doněck se dostal do základní skupiny Ligy mistrů přes Dinamo Záhřeb a v úterý večer není v Basileji bez šancí urvat první milionářské body. „Favority naší skupiny jsou samozřejmě Barcelona a Sporting Lisabon, takže my můžeme jen překvapit,“ nechal se po losu základních skupin slyšet Tomáš Hübschman.

Úterní program Ligy mistrů:
Skupina A: Chelsea-Bordeaux, AS Řím-Kluž.
Skupina B: Panathinaikos Atény-Inter Milán, Werder Brémy-Famagusta.
Skupina C: FC Basilej-Šachtar Doněck, FC Barcelona-Sporting Lisabon.
Skupina D: Eindhoven-Atlético Madrid, Marseille-FC Liverpool.

Reklama

Související témata: