Hlavní obsah

Kouč Juventusu si stěžoval na kondici hráčů, trenér Realu čekal víc gólů

PRAHA

Fotbalisté Juventusu Turín a Realu Madrid ve středu zahájili své mise v letošní Lize mistrů úspěšně. Juventus přehrál doma petrohradský Zenit 1:0, španělský celek porazil před svými fanoušky běloruský klub 2:0. „Jsme klub s obrovskou tradicí. Pokud si ale někdo myslí, že jsme favorité, a očekává, že vyhrajeme každý zápas, tak je naivní. Nicméně zápas proti Zenitu byl povedený,“ uvedl po utkání s Petrohradem trenér Juventusu Claudio Ranieri.

Článek

Cesta Juventusu k prvním bodům ve skupině H nebyla vůbec jednoznačná a těsné vítězství nakonec zachránil až z přímého kopu veterán Alessandro Del Piero. „Byl to velice komplikovaný zápas, velice taktický. Hráči Zenitu jsou momentálně na lepší fyzické úrovni, protože nám sezóna teprve začala. Soupeř se ale prezentoval také dobrým presinkem, s pěti záložníky dokázal uzavřít prostor a vyrážel k rychlým brejkům. Petrohradský celek je velice kvalitní tým a vzhledem k přítomnosti Realu Madrid je naše skupina velice obtížná. Sám jsem zvědavý, jak se nám bude dařit,“ řekl Ranieri.

Trenér Zenitu Dick Advocaat litoval promarněných šancí, za vyrovnaný průběh zápasu by bral minimálně bod. „Jsem docela zklamaný, zmařili jsme několik dobrých příležitostí skórovat a zaplatili jsme za to. Měli jsme na to, abychom otevřeli skóre, selhali jsme ale ve finální fázi. To byl klíčový aspekt utkání. Každopádně jsme ale ukázali, že jsme vyspělý tým, který může hrát na stejné úrovní jako slavné kluby typu Manchester United nebo Juventus. A věřím, že s každým dalším zápasem v Lize mistrů bude náš projev vyzrálejší,“ prohlásil nizozemský kouč.

Schuster chce větší nasazení

Fotbalisté Realu Madrid získali s outsiderem skupiny H - běloruským Borisovem - povinné tři body, kouč španělského celku Bernd Schuster ale nijak nejásal  „Očekával jsem, že nastřílíme papírově slabšímu soupeři víc gólů, takže jsem lehce zklamaný. Po první brance byli hosté zaskočeni, my jsme ale jejich pasivity nevyužili. To mě mrzí a budu se ptát hráčů, proč nedali do zápasu víc. Chci větší nasazení, další zápas hrajeme v Petrohradě a dobrý výsledek může být klíčový pro vývoj ve skupině,“ neusínal na vavřínech Schuster.

Pro svěřence Viktora Gončarenka na lavičce Borisova bylo představení na stadiónu Santiago Bernabeu především zážitkem. „Jsme tým se skromnými ambicemi, od 62. minuty jsme navíc hráli bez vyloučeného Chaguše. Když vezmu v úvahu, že to byl náš první zápas v Lize mistrů, tak to nebylo tak zlé. Přesto věřím, že se naše mladé mužstvo zlepší,“ doplnil trenér mužstva, které na své cestě do milionářské soutěže vyřadilo Andrlecht Brusel a Levski Sofie.

Reklama