Hlavní obsah

Trenér Ferguson pochválil Ronalda, Celtic bědoval nad penaltou

Obhájci loňského vítězství v Lize mistrů fotbalisté Manchesteru United nevstoupili ve středu do skupiny E ideálně, když doma jen remizovali s Villarrealem 0:0. Stejným výsledkem dopadl duel Celticu s dánským Aalborgem, přestože měli domácí možnost střílet pokutový kop. "Remíza není špatný výsledek, ale samozřejmě bych dal přednost třem bodům," řekl po utkání kouč Manchesteru Alex Ferguson.

Článek

Dohromady téměř 130 tisíc fanoušků na stadiónech v Manchesteru a Celticu sledovalo bezbrankový vstup svých týmů do milionářské soutěže. Na Old Trafford nespasil domácí ani Cristiano Ronaldo, který se vrátil do sestavy po zranění. „Byl to jeho první zápas v sezóně a hrál velmi dobře,“ pochválil forvarda Sir Alex Ferguson, přestože sedmdesátitisícový ochoz portugalský reprezentant nerozjásal.

„Villarreal je silný tým se spoustou zkušeností z evropských pohárů a hráli přesně tak, jak jsem očekával,“ citoval po duelu anglického trenéra Uefa.com. „Viděli jsme dobrý fotbal s pěknými gólovými šancemi. Na naší hře jsem našel mnoho pozitivních věcí a hráči si zápas užívali,“ komentoval Ferguson bezbrankovou remízu.

Trenér Villarrealu nechal před nedělním duelem v Primera Division na hřišti Numancii odpočívat několik opor. „Chci, aby prostor dostali všichni hráči,“ svěřil se Manuel Pellegrini. „Ve druhém poločase jsme se zlepšili, měli míč více na kopačkách a vytvořili si také střelecké příležitosti,“ řekl kouč hostujícího týmu, který v domácí lize skončil v minulém ročníku na druhém místě za Realem Madrid.

Musí na sobě pracovat

„United byli na domácí půdě a tak to byli oni, kteří cítili tlak, že musí vyhrát. My se pokusíme zvítězit další zápas a postoupit ze skupiny,“ doufá Pellegrini. „Stále nám chybí více agresivity. Vím, že na sobě musíme stále pracovat,“ doplnil Ferguson svého kolegu.

Stejně jako na anglické půdě ani v Celtic Parku, kam zavítalo 58 tisíc diváků, nedokázal domácí klub překonat obranu Aalborgu. Dánské mužstvo si tak z ostrovů odvezlo cenný bod. „Měl jsem trochu obavy, co s hráči udělá atmosféra na stadiónu. Klíčový byl úspěšný zákrok našeho gólmana při pokutovém kopu, kdyby se Celtic dostal do vedení, zápas by se vyvíjel jinak,“ uvědomoval si trenér hostí Bruce Rioch rozhodující situaci.

„Nedokázali jsme proměnit penaltu ani šance, které jsme si vytvořili, v prvním poločase jsme hráli pod naším standardem. Z Villarrealu musíme přivézt alespoň bod,“ burcoval lodivod mužstva z Glasgow Gordon Strachan.

Reklama

Související témata: