Hlavní obsah

Čekání na Ligu mistrů se Nedvědovi vyplatilo, byl plný emocí

Přes dva roky čekal Juventus Turín na prestižní fotbalovou Ligu mistrů. Ve středu večer vstoupila Stará dáma do pohárové Evropy výhrou nad vítězem evropského Superpoháru Zenitem Petrohrad v poměru 1:0. Český záložník Pavel Nedvěd nechal po vítězném duelu volný průchod svým emocím. „K utkání jsme přistoupili výjimečným způsobem,“ řekl Nedvěd.

Článek

„V prvním poločase jsem hráli opravdu velmi dobře a konečný výsledek je úžasný,“ citoval Nedvědova slova Goal.com. „Emoce? Už jsem takové zápasy dřív zažil, ale tentokrát jsem si ty skvělé pocity připomněl,“ rozplýval se bývalý český reprezentant.

O výhře italského velkoklubu, který se oklepal z korupční aféry, rozhodl v 77. minutě Alessandro Del Piero. Rodák z Conegliano Veneto zůstal i přes nabídky z jiných týmů po sestupu Juventusu do druhé ligy věrný černobílým barvám. Stejně jako Nedvěd či brankář Gianluigi Buffon. „Vyhráli jsme díky Alexovi,“ vyzdvihl Nedvěd výkon Del Piera.

„Je to obrovská satisfakce,“ těšilo prezidenta turínského mužstva Giovanni Cobolli Gigliho po zdolání vítěze Superpoháru. Dosáhli jsme výhry nad velmi těžkým týmem,“ přidal. "Na konci jsme si zasloužili vsítit ještě jednu branku. Del Piero byl naším klíčovým hráčem, nikdy jsem ho neviděl tak moc se radovat z branky. S koncem zápasu bylo vidět, že touží po dalším gólu,“ všiml si Gigli.

Juventusu patří po vítězství nad Zenitem ve skupině H druhá příčka. Tabulku vede Real Madrid o skóre, španělské mužstvo porazilo nováčka soutěže BATE Borisov 2:0.

Reklama