Hlavní obsah

Kluž se chce v Lize mistrů proti Chelsea pokusit o další senzaci

Milan VlčekSport.cz

Další senzaci ve fotbalové Lize mistrů chtějí dosáhnout hráči rumunské Kluže, kteří po překvapivé výhře 2:1 na půdě AS Řím přivítají ve středu londýnskou Chelsea. Ve skupině B by si koučem Mourinhem vedený Inter Milán rád smlsnul po Panathinaikosu Atény i na Werderu Brémy. Ujfalušiho Atlétiko Madrid přivítá francouzský Olympique Marseille.

Článek

Velká pozornost se bude upírat na rumunskou půdu, kde se proti nováčkovi soutěže Kluži postaví milionářský velkoklub Chelsea. O tom, že tým Petra Čecha nesmí nic podcenit, svědčí poslední zápas rumunského celku. Ten díky dvěma úspěšným zásahům Julia Cesara vyhrál překvapivě 2:1 na půdě římského AS. V mistrovském utkání remizovali fotbalisté Kluže se Steauou Bukurešť v rumunské lize 1:1.

V kádru rumunského celku by neměl chybět záložník Emmanuel Koné, jenž se tak může postavit svým spoluhráčům z reprezentačního výběru Pobřeží slonoviny Didieru Drogbovi a Salamonu Kalouovi. Oba hráči Chelsea si připsali první start v Premier League teprve v posledním zápase proti Stoke City, jež svěřenci brazilského kouče Scolariho vyhráli 2:0.

„Proti Stoke City jsme se snažili dávat míč rychle od nohy, aby na nás soupeř nestihl uplatňovat nepříjemný presink. Když se nám podařilo vstřelit druhý gól, hráči se uklidnili a dávali si přihrávky přesně do nohy, což jsme potřebovali,“ zhodnotil Scolari poslední vystoupení svého celku v anglické nejvyšší soutěži, po němž se Chelsea usadila na čele tabulky.

Mourinha sžírá prohra s AC Milán

Ve skupině B přivítá milánský Inter německý tým Werder Brémy. Celek z Apeninského poloostrova slavil v prvním utkání výhru nad přemožitelem Sparty z 2. předkola řeckým Panathinaikosem 2:0. Naopak Brémy zklamaly překvapivou domácí bezbrankovou remízou s nováčkem soutěže kyperskou Famagustou.

Portugalský kouč Jose Mourinho, jenž v roce 2004 slavil vítězství v Lize mistrů s Portem, musel na lavičce Interu v domácí soutěži vstřebat porážku 0:1 od rivala AC Milán. „Hráči AC skórovali, my nikoliv. To je podstata celého zápasu. Oni měli jen další dvě velké příležitosti, zatímco my deset. Namísto výsledku 0:1 by byla daleko spravedlivější remíza 1:1,“ rmoutilo před důležitým utkáním proti Werderu Mourinha.

V Doněcku dva neporažené týmy

V Doněcku se představí zatím oba stoprocentně úspěšné týmy skupiny C, neboť domácí Šachtar vyzve slavný katalánský klub Barcelonu. Ta si v prvním zápase poradila s lisabonským Sportigem na vlastním trávníku 3:1, Šachtar zvítězil 2:1 v Basileji. V posledním vzájemném duelu na ukrajinské půdě v základní skupině Ligy mistrů v sezóně 2004/05 porazil Šachtar Barcelonu 2:0. V kádru ukrajinského týmu tehdy nechyběli Jan Laštůvka i Tomáš Hübschman.

Další Čech, obránce Tomáš Ujfaluši, by měl nastoupit na postu stopera v dresu Atlétika Madrid, jež hostí francouzský Olympique Marseille. Tým ze španělské metropole přehrál v první duelu PSV Eidenhoven jasně na jeho hřišti 3:0, v lize ovšem klopýtl, když doma nestačil na Sevillu a prohrál 0:1.

Středeční program Ligy mistrů - 2. kola (začátky ve 20:45)
Skupina A
CFR Kluž - Chelsea Londýn, rozhodčí Meyer (Něm.)
Bordeaux - AS Řím, Undiano Mallenco (Šp.)
Skupina B
Anorthosis Famagusta - Panathinaikos Atény, Braamhaar (Niz.)
Inter Milán - Werder Brémy, Micheľ (SR)
Skupina C
Sporting Lisabon - FC Basilej, Rizzoli (It.)
Šachtar Doněck - FC Barcelona, Webb (Angl.)
Skupina D
FC Liverpool - PSV Eindhoven, Brych (Něm.)
Atlético Madrid - Olympique Marseille (ČT2), Övrebö (Nor.)

Reklama