Hlavní obsah

Běloruský trpaslík obral Juventus, kouč Ranieri je ale i s bodem spokojený

PRAHA

Poprvé v historii zavítala Liga mistrů do Běloruska, a mohlo jít o šokující premiéru. Slavný italský Juventus Turín byl po pětadvaceti minutách na lopatkách. Hráči BATE Borisov vedli už 2:0, takže v milionářské soutěži se schylovalo k další senzaci. Svěřenci kouče Claudia Ranieriho ale zabrali a z Běloruska si po remíze 2:2 odvezli alespoň bod. „První půlhodina byla noční můrou,“ přiznal po zápase trenér Juventusu.

Článek

„Věděli jsme, že hrajeme proti silnému protivníkovi. S takovým nástupem, jaký ale Bělorusové předvedli, jsme nepočítali ani v nejčernějším scénáři. První půlhodinu se nebráním nazvat noční můrou. Druhý gól jsme navíc inkasovali po zranění obránce Legrottaglie,“ glosoval průběh prvního poločasu pro goal. Com hlavní kouč na lavičce Juventusu Ranieri.

Vrásky na čele italského trenéra přidělal už v sedmnácté minutě úspěšnou trefou domácí Krivec. O šest minut později bylo pro fotbalisty Staré dámy ještě hůř, neboť Stasevič zvyšoval už na hrozivých 2:0. Běloruský trpaslík ale tempo neudržel a ještě do poločasu dvakrát z kopačky Iaquinty inkasoval.

„Nepříznivému vývoji jsme se naštěstí nepoddali a naopak jsme dobře zareagovali. Jakmile jsme byli schopní posílat si rychlé přihrávky a ukázat naši kvalitu, stali jsme se nebezpečným protivníkem. To nakonec vyústilo ve dvě vstřelené branky,“ těšilo Ranieriho, jenž si po utkání nemohl vynachválit výkon Sebastiana Giovinca, který se podepsal pod obě vstřelené branky a byl jednoznačně nejlepším mužem na trávníku.

V Juventusu se rodí další talent

„Giovinco odvádí v této sezóně velice dobrou práci,“ chválil svého svěřence Ranieri, jenž se v utkání na běloruské půdě mohl spolehnout na český tandem Pavel Nedvěd - Zdeněk Grygera, který odehrál celé utkání.

Slova chvály na vycházející hvězdu Juventusu Giovinca nešetřil ani střelec obou branek Iaquinta. „Giovinco ukázal, že v sobě skrývá nesmírný talent a já jen doufám, že takto bude pokračovat dál. Je pro nás útočníky velkým přínosem,“ vynášel záložníka s talentem od boha, který je obrovským přínosem pro ofenzivu Juventusu šťastný střelec.

Juventus je nyní druhý ve skupině H se čtyřmi získanými body. Šlape tak na paty Realu Madrid, který je se ziskem šesti bodů zatím stoprocentní, když v úterý uspěl na hřišti Zenitu Petrohrad v poměru 2:1.

Reklama