Hlavní obsah

Ujfaluši se radoval z výhry Atlética, Čechova Chelsea jen remizovala v Kluži

PRAHA

Dalšími zápasy pokračovala ve středu Liga mistrů. Největší překvapení se zrodilo v Rumunsku, kde londýnská Chelsea s Petrem Čechem v brance nedokázala porazit Kluž a remizovala 0:0. Tomáš Ujfaluši pomohl svému Atléticu Madrid k výhře 2:1 nad Olympique Marseille. Barcelona odvrátila blamáž na půdě ukrajinského Šachťaru Doněck až v závěrečných minutách, kdy zápas dvěma brankami otočil Argentinec Messi.

Článek

Fotbalisté Kluže se zvučného jména svého soupeře nezalekli a od prvních minut se do anglického týmu pustili. Těžili především z rychlých protiútoků, ovšem jejich střely z dálky létaly mimo Čechovu branku. Postupně začala přebírat otěže hry Chelsea, ale do výraznější šance se nedostala.

Navíc znovu začali zlobit domácí. Dařilo se především levému záložníkovi Dubarbierovi, který v 51. minutě vyslal také první přímou střelu na Čecha, jenž si však s jeho ranou z 25 metrů poradil. Jenže jeho spoluhráči byli v útoku rovněž bezzubí, a tak alespoň bod zachránil právě Čech, když v závěru skvěle chytil Perreirovu střelu zblízka.

Atlético opět vyhrálo

Povedený vstup do utkání přinesl vítězství Atlétiku Madrid. Již ve čtvrté minutě si zpracoval míč Agüero, obešel obránce a otevřel skóre. Následně Marseille přežilo tři další jasné šance a samo vyrovnalo, když Niang zakončil hlavou pohledný rychlý protiútok. O výhře rozhodl Raúl García, který tečoval Perniův přímý kop. Po změně stran si již Atlético vedení pohlídalo i zásluhou bezchybného Ujfalušiho.

Fotbalisté Šachtaru byli blízko nečekané výhře nad Barcelonou, ale slibné vedení neudrželi. Hosty zachránil střídající Messi, který nejprve vyrovnal a z posledního útoku strhl výhru na stranu Barcelony. Hübschman odehrál celý zápas.

Historicky první výhry v Lize mistrů se dočkal Anorthosis Famagusta, který se radoval v kypersko-řeckém duelu po výhře 3:1 nad přemožitelem pražské Sparty z předkola Panathinaikosem Atény. Nováček soutěže si výhru zasloužil povedeným začátkem, když již v 15. minutě vedl 2:0 po vlastní brance Sarriegiho, který si do vlastní branky srazil autové vhazování, a hlavičce Dobrasinoviče.

Druhé zápasy základních skupin LM:
Skupina A:
Girondins Bordeaux - AS Řím 1:3 (1:0), Kluž - Chelsea 0:0.
Skupina B:
Anorthosis Famagusta - Panathinaikos Atény 3:1 (2:1), Inter Milán - Werder Brémy 1:1 (1:0).
Skupina C:
Sporting Lisabon - FC Basilej 2:0 (0:0), Šachtar Doněck - FC Barcelona 1:2 (1:0).
Skupina D:
FC Liverpool - PSV Eindhoven 3:1 (2:0), Atlético Madrid - Olympique Marseille 2:1 (2:1).

Reklama