Hlavní obsah

Fotbaloví trpaslíci se opět předvedli, gólman Chelsea Čech si remízy v Kluži cení

PRAHA

Trpaslíci v Lize mistrů nepřestávají udivovat! Kyperská Famagusta přejela Panathinaikos a rumunská Kluž po senzační výhře nad římským AS doma zaskočila Chelsea, když dovedla utkání do konečné remízy 0:0. Že by ze zisku pouhého bodu dělal trenér Chelsea Luis Felip Scolari nějakou vědu? „Musíme si uvědomit, že jeden bod je lepší než žádný,“ glosoval středeční bezbrankovou remízu pro Sky Sports brazilský kouč.

Článek

Ani Kluž ani Chelsea nedokázali ve vzájemném utkání nalézt recept na překonání soupeřovy obrany, a tak mají nyní oba celky ve skupině A čtyři body. Díky lepšímu skóre je první londýnský klub. To ovšem nijak nebrání trenérovi rumunského mužstva Mauriziu Trombettovi, aby se v premiérové účasti v milionářské soutěži po dvou utkáních bez prohry vznášel v oblacích.

Kluž je top tým

„Ukázali jsme světu, že jsme top tým,“ nešetří chválou svých svěřenců italský kouč na lavičce Kluže. Trombetta si uvědomuje, že si jeho tým musí dát pozor i na třetího protivníka ve skupině, francouzské Bordeaux. „Nebude to s nimi jednoduchý zápas. Jedná se o mužstvo, které si vybojovalo postup do základních skupin Ligy mistrů, a to už si zaslouží uznání,“ dodal kouč na klubovém webu.

Co se týče předvedené hry, Scolari musel přiznat, že výkon jeho svěřenců byl pod jejich úroveň. „Myslím si, že jsme nehráli dobře. Vím to já, vědí to i sami hráči. Musíme ale pochopit, že jeden bod je lepší než žádný,“ tvrdil po zápase trenér londýnského celku.

Čecha těší vedení ve skupině

Ve stejném duchu mluvil i český reprezentační brankář Londýňanů Petr Čech. „Věděli jsme, že to může takto dopadnout. Oni už svou kvalitu ukázali. Umí hrát dobrý fotbal a za úspěchem je hnala motivace. Pro ně je získaný bod jako výhra. Naopak na nás dopadlo zklamání, když jsme nedokázali dostatečně tvořit. V posledních dvaceti minutách mi přišel náš tým trochu unavený,“ řekl pro Sky Sports gólman Čech. „Bod je bod, nakonec jsme si udrželi vedoucí pozici ve skupině,“ dodal.

Brazilského trenéra Scolariho po remízovém utkání možná ani tak nermoutí ztráta dvou bodů jako fakt, že se mu v zápase zranil útočný klenot z Pobřeží slonoviny Didier Drogba. Bohužel pro Chelsea se vůbec nejedná o zranění jediné. Laboruje s ním například stoper John Terry a Alex. Ashley Cole k zápasu nenastoupil pro potíže se zády. Vinou zranění nemůže Scolari počítat dále s Ricardem Carvalhem, Joe Colem a Michaelem Essienem. Mimo hru je také Deco.

„Zranění se ve fotbale objevují, to je normální. Musím už přemýšlet nad nedělním ligovým zápasem proti Aston Ville. Nevím, kolik hráčů budu mít k dispozici, kterého fotbalistu budu muset nahradit. Budeme muset tým proti našemu soupeři dobře poskládat a věřit, že vyhrajeme,“ vyjádřil znepokojení nad stavem svého kádru dlouholetý bývalý kouč Portugalska.

Kouč Panathinaikosu kroutil hlavou na vlastňákem

Další fotbalovému světu neznámý tým kyperská Famagusta přejela na vlastním trávníku silný Panathinaikos v poměru 3:1 a překvapivě vede se čtyřmi body skupinu B před Interem Milán. Ten je druhý jen vinou horšího skóre. Panathinaikos je bez bodu poslední. „Neříkal jsem svým hráčům, aby dostali míč do vlastní brány,“ řekl pro Herald Tribune kouč Řeků Henk Ten Cate, jenž narážel na první branku utkání, kterou do vlastní sítě umístil v 11. minutě José Sarriegi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články