Hlavní obsah

Liverpool i Atletico kráčí v LM za postupem, Gerrard věnoval gól fanouškům

PRAHA

Tak jednoznačný start, jaký předvedly ve skupině D Ligy mistrů Liverpool a Ujfalušiho Atlético Madrid, čekal málokdo. V konkurenci Olympique Marseille a PSV Eindhoven tyto dva týmy ve skupině zcela dominují a po dvou výhrách kráčí jasně za postupem do další fáze. Svou jubilejní stou branku v dresu Liverpoolu navíc oslavil záložník Gerrard. „Věnuji tento gól fanouškům za podporu, kterou mi za ty roky dávali,“ řekl po zápase liverpoolský fotbalista.

Článek

Liverpool se dostal brzy do vedení zásluhou Nizozemce Kuijta. Na 2:0 zvyšovala po půlhodině drahá letní posila z Tottenhamu Robbie Kean. Zápas na Anfield Road měl ovšem jiného hrdinu. Čtvrthodiny před koncem se ke standardní situaci postavil Steven Gerrard a střelou z pětadvacet metrů vsítil svůj jubilejní stý gól v dresu Liverpoolu. Snížení Koevermanse na konečných 1:3 už na vítězství domácího celku nic změnit nemohlo.

„Bylo skvělé, že jsem svůj stý gól vsítil do brány, za níž seděli naši fanoušci. Byl to nejlepší způsob, jak jim tento gól věnovat za podporu, kterou mi za ty roky věnovali,“ řekl šťastný střelec Reds. „Nejdůležitější ovšem je, že jsme tento zápas vyhráli a podrželi jsme si tak přední pozici ve skupině,“ dodal Gerrard.

„Jednalo se téměř o perfektní večer. Čisté konto by utkání slušelo ještě více, celkově jsem ale opravdu spokojený,“ poznamenal k utkání trenér Liverpoolu Rafael Benítez. Ten také přiznal, že snižující branka na 1:3 velký význam neměla. „Třetí branka byla rozhodující. Když soupeř snižoval, věděli jsme, že už nemají dostatek času na to, aby s výsledkem něco udělali,“ byl si jist Benítez.

Atlético těžilo z dobrého startu

Vedle anglického týmu mají stoprocentní bilanci ve skupině D také fotbalisté Atlétika Madrid, v jehož obraně nastupuje český reprezentant Tomáš Ujfaluši. Domácí poslal do vedení již ve čtvrté minutě Agüero, o dvanáct minut později vyrovnával Niang. O tom, že se Marseille nebude radovat z vyrovnávací branky dlouho, rozhodl již ve 22. minutě Raúl García, který stanovil konečný výsledek na 2:1 pro Atletico.

„Měli jsme velmi dobrý start do zápasu. Měl jsem velké štěstí, když jsem vstřelil první branku utkání, která nám dodala klid,“ nechal se slyšet Agüero. „V druhé půli jsme se do bezhlavého útočení nepouštěli, protože bylo důležité držet vybojované vedení,“ odtajňoval taktické pokyny trenéra střelec prvního gólu.

Výhra madridského klubu potěšila také samotného prezidenta klubu Enriquea Cereza. „Byl to krásný večer, protože se nám podařilo vyhrát další střetnutí v pohárové Evropě. Šlo o skvělý zápas s mnoha dramatickými momenty až do konce utkání. Jsem velice spokojený, že jsme zápas dokázali dovést do vítězného konce, zakončil Cerezo.

Reklama

Související témata: