Hlavní obsah

Arsenal a Manchester drtí soupeře v Lize mistrů i v Premier League

PRAHA

Jak londýnský Arsenal, tak Manchester United ještě v letošní fotbalové Lize mistrů nepoznaly hořkost porážky. Oba týmy vedou po třech odehraných zápasech svou skupinu se sedmi získanými body a spějí za postupem do osmifinále. Zatímco Kanonýři mají z posledních čtyřech odehraných zápasů skóre 13:4, Rudí ďáblové z Manchesteru vsítili gólů dvanáct a žádný neinkasovali!

Článek

Poté co si Manchester v posledním ligovém kole s chutí zastřílel do sítě West Bromwich Albion a vyhrál 4:0, v úterním programu Ligy mistrů si hravě poradil i se skotským Celtikem, kterého vyprovodil po jasné výhře 3:0. O jednu branku se postaral Rooney, dvě měla potom na svědomí oslavovaná letní posila Bulhar Berbatov.

„Berbatov byl fantastický, jeho výkon byl prostě úžasný,“ nešetřil slova chvály na svého útočníka kouč Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson. „Rychlost naší hry byla opravdu dobrá. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali ke střelám a přímému ohrožení soupeřovy brány, přesto hrozba z naší strany visela stále ve vzduchu. Možná jsme měli trochu štěstí při prvním gólu, druhý ovšem rozhodl o zápase,“ dodal Ferguson.

Wengerovi mladíci táhnou beze strachu

Také Arsenal si vzal na půdě Fenerbahce Istanbul z Premir League poučení. V nevyšší anglické soutěži slavili svěřenci trenéra Wengera domácí výhru 3:1 nad Evertonem, na horké turecké půdě potom v úterý vypráskali místní Fenerbahce rozdílem třídy, když zvítězili vysoko 5:2. Také byl manažer Wenger na své hráče po utkání patřičně hrdý.

„V Istanbulu to byl velmi otevřený zápas. Domácí šlechtí útočné pojetí hry, takže jsme byli v neustálém ohrožení. My jsme měli štěstí v tom, že jsme brzy skórovali, donutili jsme soupeře, aby útočil do plných, čímž se nám otevřel prostor pro brejky,“ poznamenal Francouz na lavičce Kanonýrů.

„Jsem velmi pyšný na svůj tým. Věkový průměr mužstva byl 23 let. Jsem velmi hrdý, že jsme sem s těmito hochy přijeli diktovat svůj způsob hry, čímž jsme nakonec uspěli, ale nebylo to v tak vyhrocené atmosféře jednoduché. Je velmi potěšující, že moji fotbalisté hráli beze strachu,“ potěšilo na závěr Wengera.

Reklama

Související témata: