Hlavní obsah

Zdeněk Grygera z Juventusu: Porazit Real, to se cení

Zdeněk Grygera patřil k nejlepším hráčům Juventusu Turín v utkání Ligy mistrů, v němž jeho tým v úterý porazil Real Madrid 2:1. Sváděl úspěšné souboje s hvězdnými útočníky a snažil se i podporovat ofenzivu. Z jeho centrů sice spoluhráči gól nedali, ale v Turíně věří, že právě tahle výhra by mohla být zlomem k lepšímu.

Článek

Porazili jste v Lize mistrů Real Madrid. Před utkáním se Juventusu moc nevěřilo, kde se v něm vzala ta síla?

Pro nás to bylo nesmírně důležité vítězství, Porazit Real Madrid, to se vždycky cení. Máme v poslední době herní problémy v Serii A. Hodně se projevila zranění. Skutečně se nám moc nevěřilo, protože Real je rozjetý. My jsme do utkání dali opravdu všechno. Věřili jsme, že můžeme Real porazit. Tohle vítězství snad bude zlomem k lepšímu i v italské nejvyšší soutěži a pro zbytek podzimu.

Vy jste svedl na pravém okraji obrany spoustu úspěšný soubojů s útočníky Realu. Lze říct, že to byl jeden z vašich nejvydařenějších zápasů?

Sám sebe nerad hodnotím. Cítil jsem se v pohodě a pokud mám něco říct o svém výkonu, pak tohle utkání patřilo z mojí strany k těm nejvydařenějším.

Kdo vás z Realu nejvíc zlobil?

Nelze mluvit o jednotlivci. Real má obrovskou ofenzivní sílu a tu prokázal zejména po změně stran. Hodně zabrat nám dali střídající Robben a Drenthe. Jednak byli čerství a jsou to také vynikající fotbalisté. V Realu ale průměrného hráče nenajdete. Určitě je zážitkem, zahrát si proti Raúlovi, Van Nistelrooijovi a dalším. A to už mám něco za sebou. Liga mistrů a Real, to jsou zkrátka pojmy.

Velké utkání odehrál Pavel Nedvěd. Co jste mu říkal poté, kdy přihrál Amaurimu na druhý gól?

To už nevím, ale měli jsme velkou radost, že vedeme nad Realem 2:0. Pavel znovu dokázal, jak skvělý a platný to je fotbalista.

Nebylo vám po snížení na 2:1 úzko?

Nedá se říct úzko. Uvědomovali jsme si, že musíme velmi důsledně bránit, ale ne se nechat zavřít u naší šestnáctky. To jsme zvládli, i když tlak Realu byl chvílemi velmi silný. My jsme ale Juventus Turín a ukázali jsme, že máme i na nejlepší týmy světa.

S kým jste si po utkání vyměnil dres?

Se svým bývalým spoluhráčem z Ajaxu Wesley Sneijderem.

Reklama

Související témata: