Hlavní obsah

Nedvědův Juventus vyhrál na Realu a je v osmifinále Ligy mistrů

PRAHA

Nedvědův Juventus Turín se stal třetím osmifinalistou letošní Ligy mistrů. Dokázal totiž překvapivě hladce vyhrát na hřišti Realu Madrid 2:0 dvěma góly Del Piera a připojil se tak k Barceloně a Sportingu Lisabon, tedy mužstvům, která si cestu dál zajistila už v úterý. Obhájce trofeje Manchester United jen remizoval ve Skotsku s Celticem Glasgow a postupovou jistotu ještě nemá.

Článek
Fotogalerie

Situace ve skupině E se po středečních zápasech sice trochu zkomplikovala, přesto je málo pravděpodobné, že by si dva největší favorité nechali postup sebrat, i když tentokrát body ztratili. Vítěz loňského ročníku Ligy mistrů Manchester United totiž hrál ve Skotsku se Celticem nerozhodně 1:1, když remízu zachraňoval až v 84. minutě Giggs, španělský Villarreal pouze remizoval 2:2 v Dánsku s Aalborgem.

Nakročeno do osmifinále má ve skupině F i mnichovský Bayern společně s francouzským Lyonem. Bavorskému velkoklubu totiž přišla nesmírně vhod remíza 1:1 ve Fiorentině, kterou ve druhé půli zachraňoval Borowski, dvougólové vítězství Lyonu nad Steauou Bukurešť mu rovněž nahrálo. A nic na tom nemění, že Lyon v tabulce Bayern přeskočil.

Fotbalistu Realu Madrid Gutiho (vpravo) atakuje záložník Juventusu Turín Pavel Nedvěd.foto: Reuters/Andrea Comas

Ani ve skupině G rozhodnuto není, protože Arsenal si ve svém chrámu nedokázal poradit s tureckou defenzívou a jen remizoval s Fenerbahce Istanbul 0:0. Kyjev  ve druhém střetnutí prohrál s Portem, i když ještě dvacet minut před koncem vedl. Pak ale hosté udeřili a výsledek otočili a ani vyloučení Lucha Gonzáleze, který v nastaveném čase dal gól a poté dostal červenou, je nezbrzdilo a o výhru nepřipravilo.

Situaci ve skupině H chce ještě zdramatizoval Šírlův Zenit Petrohrad. Ten totiž vyhrál v Bělorusku nad Borisovem, připsal si na konto první vítězství v Lize mistrů a teoreticky může ještě do postupové hry promluvit. "Moc tomu nevěřím, Real si postup pohlídá," nechal se pro Sport.cz slyšet Radek Šírl a dodal, že jeho mužstvu jde o třetí příčku ve skupině a přestup do Poháru UEFA. Ve středu dohrával jen v deseti, neboť předčasně do kabin musel Puygrenier.

Základní skupiny Ligy mistrů:
Skupina E:
Aalborg - Villarreal 2:2 (0:1)
Branky: 54. Curth, 81. Due - 41. Rossi, 75. Franco. Rozhodčí: Layec (Fr.). Diváci: 10 000.
Celtic Glasgow - Manchester United 1:1 (1:0)
Branky: 13. McDonald - 84. Giggs. Rozhodčí: Övrebö (Nor.). Diváci: 60 000.
Skupina F:
AC Fiorentina - Bayern Mnichov 1:1 (1:0)
Branky: 11. Mutu - 78. Borowski. Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). Diváci: 39 000.
Olympique Lyon - Steaua Bukurešť 2:0 (1:0)
Branky: 44. Juninho, 89. Réveillere. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). Diváci: 30 000.
Skupina G:
Arsenal - Fenerbahce Istanbul 0:0
Rozhodčí: Rosetti (It.). Diváci: 60 003.
Dynamo Kyjev - FC Porto 1:2 (1:0)
Branky: 21. Milevskij - 69. Rolando, 90.+2 Lucho González. Rozhodčí: Plautz (Rak.). ČK: 90.+2 Lucho González. Diváci: 30 000.
Skupina H:
BATE Borisov - Zenit Petrohrad 0:2 (0:1)
Branky: 34. Pogrebňak, 90.+4 Danny. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). ČK: 73. Puygrenier (Zenit). Diváci: 49 000.
Real Madrid - Juventus Turín 0:2 (0:1)
Branky: 17. a 67. Del Piero. Rozhodčí: Vink (Niz.). Diváci: 80 000.

Reklama