Hlavní obsah

Kouč Juventusu nadšen Del Pierem, Casillas po hrubce zpytuje svědomí

PRAHA

Trenér fotbalistů Realu Madrid Bernd Schuster musel v Lize mistrů ve dvou týdnech dvakrát po sobě strpět prohru od italského rivala Juventusu. Za středeční prohru podle něj mohla špatná efektivita v zakončení jeho týmu. Chybu při druhé brance hostů bere na sebe brankář Bílého baletu Casillas, jenž podcenil standardní situaci. Naopak vynášen do nebes je svým trenérem Ranierim střelec obou gólů Del Piero.

Článek
Fotogalerie

Hrdinou středečního večera na stadiónu Santiago Bernabéu v Madridu byl bezesporu střelec obou branek Alessandro Del Piero. Stejně jako před dvěma týdny na italské půdě, i tentokrát vsítil gól na počátku zápasu, druhou trefu ze standardní situace si pak připsal v 67. minutě. Jen slova chvály měl potom ke své třiatřicetileté hvězdě kouč Juventusu Claudio Ranieri.

„Del Piero byl vynikající, opravdu vynikající. Samozřejmě ale nemluvím jen o tomto zápase. On se fotalem baví. Nádhernou věcí u něj také je, že pracuje pro tým a pro každého se obětuje. Je to opravdový kapitán,“ sklonil poklonou kanonýrovi Juventusu Ranieri. „Myslím, že první zápas proti Realu nám dodal sebevědomí a nyní jsme mohli vidět další pohledné utkání,“ dodal.

Takovou radost už nesdílel muž na druhé lavičce Bernd Schuster. „Ukazatel skóre nenaznačuje přesně, co se odehrávalo na trávníku. Juventus jen ukázal, jak dokáže být efektivní, což nám chybělo,“ zoufal si po utkání kouč Realu. „Měli dvě příležitosti a obě proměnili. Tato efektivita nás srazila na kolena. My jsme měli čtyři pět střeleckých pokusů a nakonec jsme trávník opouštěli s prázdným rukama. Štěstí nebylo na naší straně, ale to se stává.,“ dodal.

„Jsem spokojen s výkonem, kterým se ve středu večer tým prezentoval. Myslím si, že jsme udělali hodně pro to, abychom vyhráli. Odmítám tvrzení, že jsme prohráli vinou špatné taktiky. Vytvořili jsme si několik šancí proti celku, který bránil v deseti,“ obhajoval svůj tým Schuster.

Casillasův osudný krok vpřed

Hodně vzruchu vyvolal v zápase druhý gól, při kterém si gólman Realu Iker Casillas postavil špatně zeď a Del Pierovi pak už stačilo jen poslat míč jen podél ní. „Poté, co jsem si tento moment zanalyzoval, musím přiznat, že jsem chyboval. Očekával jsem, že míč půjde přes zeď, a tak jsem udělal jeden krok dopředu. A právě proto zůstala má pravá tyč nepokryta,“ vysvětloval na serveru goal.com Casillas.

„Byla to má chyba a já to musím přiznat. Nemůžu z toho vinit nikoho jiného. Kdybych ten jeden krok neudělal, míč bych chytil,“ myslí Casillas, ačkoliv bylo patrné, že si zeď nepostavil dobře.

Reklama

Související témata: