Hlavní obsah

Nedvěd si s Juventusem věří na trofej Ligy mistrů

PRAHA

Radovat se 27. května s trofejí nejprestižnější klubové soutěže světa. To je nyní největší přání českého záložníka italského Juventusu Pavla Nedvěda. Stará dáma kráčí za kýženým titulem v Lize mistrů jistým krokem a nechce se zastavit až do finále, jež hostí římský Stadio Olimpico. „Nejdůležitější zápas bude na konci května, a já doufám, že se ho osobně zúčastním,“ přeje si bývalý český reprezentant Nedvěd.

Článek

Poté, co musel Juventus strávit sezónu ve druhé italské lize jako trest za korupci, si nyní znovu hráči Staré dámy získávají dřívější prestiž a respekt mezi evropskou elitou. V letošní sezóně Ligy mistrů si Nevěd a spol. vybojovali s předstihem účast v jarních vyřazovacích bojích a ve skupině H se nezalekli ani španělského giganta Realu Madrid.

Třetí tým italské Serie A porazil Bílý balet nejprve na domácí půdě 2:1 a hned dva týdny nato slavil výhru 2:0 na jeho hřišti. Že Juventus táhnou zkušení veteráni, dosvědčil vedle výkonu českého středopolaře Pavla Nedvěda také zkušený útočník Del Piero, jenž dvěma brankami skolil naposledy v nejprestižnější klubové soutěži světa právě Real.

Sám bývalý hráč Sparty Pavel Nedvěd by si k závěru své fotbalové kariéry nepřál nic raději, než slavit titul v Lize mistrů. „Nejdůležitější zápas bude na konci května, a já doufám, že se ho osobně zúčastním,“ nechal se slyšet Nedvěd.

Opatrnost nade vše 

„Jsem si jistý, že v Lize mistrů můžeme dosáhnout velkého úspěchu, což by mě samozřejmě neskutečně potěšilo. Musíme být ale opatrní, neboť je tato soutěž velice těžká. Nemůžete si v ní dovolit žádnou chybu,“ uvědomuje si Nedvěd, jenž v roce 2003 získal ocenění pro nejlepšího fotbalistu Evropy.

Juventus nyní ve skupině H Ligy mistrů zaujímá první příčku, když ze čtyř zápasů dokázal získat deset bodů, přičemž svěřenci Claudia Ranieriho nepoznali ani jednou hořkost porážky. Dvě utkání před koncem základní části si tak Stará dáma již s předstihem zajistila postup do jarních osmifinálových bojů.

Reklama

Související témata: