Hlavní obsah

Exploze a smrt tří lidí ohrozila zápas LM v Petrohradě, hrát se ale bude

PETROHRAD

Něco takového fotbalová Liga mistrů ještě nezažila. Úvodní zápas v Petrohradě mezi místním Zenitem a Juventusem, který začíná v 18:30, byl ohrožen kvůli expolozi a smrti tří lidí. Ruská média však oznámila, že se zápas nakonec uskuteční.

Článek

Pavel Nedvěd si musí gratulovat, že dostal volno a s Juventusem do Ruska neodjel. V Petrohradu totiž ráno explodovalo auto a tři lidé po výbuchu zemřeli. Mezi oběťmi bylo také malé dítě a čtvrtý člověk utrpěl zranění, kvůli kterým musel být převezen do nemocnice.

Není proto divu, že UEFA po této události uvažovala o odložení zápasu. Na rozhodnutí čekala obě mužstva s českými hráči Radkem Šírlem na domácí a Zdeňkem Grygerou na hostující straně.

"Mohu říci, že na stadiónu je všechno připraveno. Není důvod nic měnit. Zápas začne v plánovaný čas v určeném městě," řekl tiskový mluvčí Alexej Petrov, podle něhož se byl o bezpečnosti na stadiónu přesvědčit i delegát UEFA, jenž povolil uskutečnění důležitého duelu.

Podle ruského ministra pro mimořádné situace se incident odehrál nedaleko tréninkového centra Zenitu, v oblasti Udelnaia Metro. V automobilu údajně vybuchl ruční granát, který měl u sebe jeden z pasažérů.

Reklama

Související témata: