Hlavní obsah

Dalších sedm týmů postoupilo do osmifinále Ligy mistrů

PRAHA

Nejslavnější fotbalová evropská klubová soutěž Liga mistrů zná dalších sedm postupujících do osmifinále. O titul Champions League se budou i na jaře bít Manchester United, Villarreal, Olympique Lyon, Bayern Mnichov, FC Porto, Real Madrid a Arsenal. Těchto sedm týmů se tak přidalo k již jistým postupujícím Juventusu Turín, Barceloně a Sportingu Lisabon. Rozhodly o tom úterní zápasy pátého kola.

Článek

Real Madrid by po remíze Juventusu v Petrohradě 0:0 posunulo vítězství nad BATE Borisovem do osmifinále Ligy mistrů. A španělský velkoklub vyšel za svým cílem rázně. Už v sedmé minutě poslal Bílý balet do vedení Raúl. A jak se později ukázalo, byla to jediná branka zápasu.

Villarreal přivítal na svém stadiónu obhájce prvenství Manchester United. Oběma týmům k postupu stačil remízový výsledek. Již před prvním hvizdem rozhodčího ale oba tábory proklamovaly, že na nerozhodný výsledek určitě hrát nebudou. Ve Španělsku se ale diváci gólu nedočkali a tak se nakonec oba týmy radovaly z postupu. Aalborg ani Celtic, jejichž vzájemný zápas skončil 2:1 pro Aalborg, již do jarních bojů nepostoupí. Třetí místo a účast v Poháru UEFA si zajistil Aalborg.

Bayern i Lyon zvítězily

Bod k postupu by stačil i Bayernu, který před zraky svých diváků sehrál utkání se Steauou Bukurešť, a Lyonu, jenž ke svému zápasu putoval do Itálie na stadión Fiorentiny. Francouzský klub nechtěl nechat nic náhodě a již po půlhodině vedl o dvě branky. Nejdříve se trefil Makoun, jehož následoval úspěšný zásah Benzemy. Před odchodem do kabin sice snížil Gilardino, Lyon si ale výhru 2:1 pohlídal.

Německý velkoklub první půli marně dobýval branku rumunského týmu, ve druhé půli ale o svém postupu rozhodl dvěma slepenými brankami. V 57. minutě otevřel skóre zápasu Miroslav Klose, o čtyři minuty později přidal druhou branku Luca Toni. Konečnou výhru 3:0 zpečetil opět Klose.

V krizi se zmítající Arsenal chtěl na Emirates Stadium získat v duelu s Dynamem Kyjev všechny tři body. Ty by mu zajistily setrvání v nejslavnější evropské klubové soutěži i na jaře. Diváci v hlavním městě Anglie se dlouho dívali na dobývání branky ukrajinského týmu. Vysvobození pro svěřence Arsena Wengera zajistil až střídající Bendtner, jenž se prosadil v 87. minutě a poslal Arsenal do osmifinále.

Arsenal doprovodilo do osmifinále Porto

Ze skupiny G z druhé pozice zaútočilo portugalské Porto. Po prvním poločase na trávníku Fenerbahce Istanbul vedli fotbalisté z Pyrenejského poloostrova již 2:0. Obě branky zařídil Lisandro. Fenerbahce se pokusilo zápas zdramatizovat, když v 63. minutě snížil Kazim Kazim. FC Porto přesto dokázalo zdolat turecký tým 2:1 a slavilo postup.

V prvním utkání úterního programu remizoval Juventus Turín i s Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou v základní sestavě v Petrohradě s tamním Zenitem bez branek 0:0.

Liga mistrů:
Skupina E:
Villarreal - Manchester United 0:0
Rozhodčí: Rosetti (It.). ČK: 82. Capdevila (Villarreal). Diváci: 22 000.
Aalborg - Celtic Glasgow 2:1 (0:0)
Branka: 73. Caca, 87. Caldwel vlastní - 53. Robson. Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 12 000.
Skupina F:
Bayern Mnichov - Steaua Bukurešť 3:0 (0:0)
Branky: 57. a 71. Klose, 61. Toni. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). Diváci: 64 000.
AC Fiorentina - Olympique Lyon 1:2 (1:2)
Branky: 45. Giraldino - 15. Makoun, 27. Benzema. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 37 000.
Skupina G:
Fenerbahce Istanbul - FC Porto 1:2 (0:2)
Branky: 53. Kazim - 19. a 28. Lissandro. Rozhodčí: Mallenco (Šp.). Diváci: 35 000.
Arsenal - Dynamo Kyjev 1:0 (0:0)
Branka: 87. Bendtner. Rozhodčí: Hamer (Luc.). ČK: 89. Alijev (Kyjev). Diváci: 59 000.
Skupina H:
BATE Borisov - Real Madrid 0:1 (0:1)
Branka: 7. Raúl. Rozhodčí: Hauge (Nor.). Diváci: 32 000.
Zenit Petrohrad - Juventus Turín 0:0
Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.). Diváci: 22 000.

Reklama