Hlavní obsah

Čech doufal, že Chelsea už vedení nad Bordeaux udrží

BORDEAUX

Sedm minut dělilo ve středu fotbalisty Chelsea Londýn od postupu do osmifinále Ligy mistrů. Na hřišti Girondins Bordeaux vedli od 60. minuty po gólu Anelky 1:0, jenže sedm minut před koncem si na rohový kop naskočil Diarra a hlavou vyrovnal skóre. Po konečné remíze 1:1 tak musí Blues o postup zabojovat v posledním zápase skupiny A na Stamford Bridge proti rumunské Kluži.

Článek

Fotbalisté Chelsea v Bordeaux jen navázali na mizernou bilanci v letošním ročníku Ligy mistrů na hřišti soupeřů. Ve třech zápasech získali jen dva body a vstřelili chabé dvě branky. Přesto brankář Petr Čech po gólu Anelky věřil, že tentokrát si z Francie jeho tým odveze první výhru z venku.

"Jak jsme dali gól, tak jsem věřil, že je po zápase, ale soupeř po celý zápas hodně vzdoroval," řekl Čech pro televizní stanici Sky Sports. "Hráli dobře, musíme být příště lepší. Po našem gólu jsme je měli ještě dorazit," dodal gólman, jehož vyrovnávací branka soupeře hodně mrzela. "Dostat gól z rohu pár minut před koncem je vždycky k vzteku."

Nyní tak musí Čech i jeho spoluhráči zabojovat s Kluží, která v prvním vzájemném zápase doma dokázala s Chelsea vyválčit bezbrankovou remízu. "Máme to teď ve svých rukách, Kluž prostě potřebujeme porazit," má český brankář jasno. Při derniéře se základní skupinou LM bude Chelsea chybět Frank Lampard, který v Bordeaux rozšířil svou sbírku karet.

Reklama

Související témata: