Hlavní obsah

Našlapaná Chelsea hladce pronikla do Ligy mistrů

PRAHA

Milióny eur a řadou zvučných jmen oživená Chelsea Londýn straší favority fotbalové Ligy mistrů. V úterý splnila formální povinnost a v odvetě posledního předkola prestižní soutěže přehrála slovenského mistra ze Žiliny 3:0.

Foto: ČTK

Vladimír Staš z MŠK Žilina (vlevo) v souboji o míč s Glenem Johnsonem, novou posilou z Chelsea.

Článek

V zápase se nejdřív prosadila jedna z letních posil, osmnáctiletý obránce Johnson, který hlavou dopravil do sítě Grönkjaerův centr. Trenér Ranieri šetřil při vědomí pohodlného náskoku opory na ligu. Verón a Duff usedli jen mezi náhradníky, a tak favoritovi trvalo další půlhodinu, než se prosadil znovu. Účet uzavřel Nizozemec Hasselbaink, který tak naznačil Mutuovi a Crespovi, že se svého místa v útoku jen tak nevzdá.

Vedle pražské Sparty se mohou na prestižní soutěž už těšit i dva další Češi. Daniel Zítka a Martin Kolář oslavili společně s Anderlechtem Brusel postup přes Wislu Krakov, kterou porazili i na jejím hřišti.

Rekordman Ligy mistrů Rosenborg Trondheim bude po dlouhých osmi letech v řadě v soutěži chybět. V souboji tradičních účastníků s La Coruňou o tom rozhodla jediná branka za 180 minut. Po čtvrthodině odvety se o ni postaral Luque, který po Makaayově odchodu do Bayernu Mnichov dostal konečně šanci.

Liga mistrů, odvety 3. předkola
La Coruňa - Rosenborg Trondheim 1:0
Poločas: 1:0. Branka: 16. Luque. Diváci: 20.000. První zápas 0:0, postupuje La Coruňa.
Chelsea - Žilina 3:0
Poločas: 1:0. Branky: 32. Johnson, 67. Huth, 78. Hasselbaink. Diváci: 23.408. První zápas 2:0, postupuje Chelsea.
Wisla Krakov - Anderlecht 0:1
Poločas: 0:0. Branka: 84. Dindane. Diváci: 10.000. První zápas 1:3, postupuje Anderlecht.

Schalke, Perugie a Villareal do Poháru UEFA

Další místo navíc v letošním ročníku Poháru UEFA získaly tři evropské fotbalové mocnosti: Itálie, Španělsko a Německo. Země, které si v tomto tisíciletí mezi sebou rozdělily všechny pocty v Lize mistrů. Postup z Poháru Intertoto si v úterý vybojovaly týmy Perugie, Villarrealu a Schalke. Posledním dvěma klubům, které v minulém kole přešly přes Liberec a Brno, k tomu doma stačilo uhrát bezbrankovou remízu.

Intertoto cup, odvety finále
Schalke 04 - SV Pasching (Rak.) 0:0
Diváci: 56.067. První zápas 2:0, do Poháru UEFA postupuje Schalke.
VfL Wolfsburg - AC Perugia 0:2
Poločas: 0:1. Branky: 17. Tedesco, 90. Berrettoni. ČK: 42. Thiam, 90. Klimowicz (oba Wolfsburg). Diváci: 12.496. První zápas 0:1, do Poháru UEFA postupuje Perugia.
FC Villarreal - SC Heerenveen 0:0
Diváci: 22.000. První zápas 2:1, do Poháru UEFA postupuje Villarreal.

Reklama