Hlavní obsah

Podle Mourinha si jeho Inter zasloužil s Řeky prohrát

PRAHA

K výmluvám se nepřiklonil. Po překvapivé domácí prohře 0:1 s Panathinaikosem kouč Interu Milán na rovinu přiznal, že si jeho celek prohrát zasloužil. Přesto se Inter může radovat z postupu do další fáze Ligy mistrů. Naděje na setrvání v soutěži naopak zhasly německým Brémám, které byly rády alespoň za remízu 2:2 proti nováčkovi z Famagusty. „Chyběla nám vůle a odvaha,“ přiznal po zápase kouč Werderu Thomas Schaaf.

Článek

Fotbalistům Interu Milán se za celý zápas nepodařilo překonat řeckého brankáře narozeného v Chorvatsku Galinoviče. O jediný gól utkání se postaral Josu Sarriegi, a přispěl tak k překvapivé výhře Panathinaikosu 1:0 na půdě Interu, který ovšem i přes porážku zůstává v čele vyrovnané skupiny B.

„Prostě jsme nebyli natolik dobří,“ vysvětlil jednoduše milánský kouč Mourinho prohru svého celku. „Před utkáním a během něj jsem se snažil hráče motivovat, ale bohužel jsme na víc tentokrát neměli,“ dodal charismatický portugalský trenér.

Werder potřeboval k udržení šance na postup ze základní skupiny proti kyperské Famagustě vyhrát. Po remíze 2:2, která pro tým Thomase Schaafa znamená konec v letošní pouti Ligou mistrů, už tak bundesligovému týmu zbývá  jen zaměřit se na třetí příčku, ze které tým postupuje do jarních bojů Poháru UEFA.

Werderu chyběla odvaha

Překvapení letošní Ligy mistrů Famagusta dokonce v utkání vedla již 2:0. Werder se dostal do utkání alespoň částečně, když se z penalty nemýlil Diego, na konečných 2:2 vyrovnával tři minuty před koncem řádné hrací doby Almeida. Ani to ovšem trenéra Brém nemohlo nikterak přimět k lepší náladě.

„Chyběla nám vůle a odvaha. Věděli jsme, že půjde o velice těžký zápas. Chtěli jsme na soupeře vlétnout od začátku, ale nedokázali jsme se vůbec prosadit. Povedenou hru jsme předváděli až v posledních dvaceti minutách. To bylo ale pozdě. Přirozeně jsme zklamaní, protože naším cílem, byl postup do osmifinále,“ prozradil na goal.com kouč německého celku Schaaf.

Reklama

Související témata: