Hlavní obsah

V LM se bojuje o poslední tři postupové příčky, Chelsea jistotu nemá

PRAHA

I když je již známo třináct postupujících účastníků z celkových šestnácti do jarních vyřazovacích bojů ve fotbalové Lize mistrů, stále se mají fanoušci před úterním programem šestých zápasů základních skupin na co těšit. Hlavně londýnská Chelsea s Petrem Čechem láká pozornost, neboť zaváhání s rumunskou Kluží by ji mohlo vyřadit z letošní pouti nejprestižnější klubovou soutěží světa.

Článek

Obhájci titulu z Manchesteru United, vedle nich devítinásobní šampióni soutěže Real Madrid, Juventus, Arsenal či Barcelona. Ti všichni už si postup ze základních skupin letošního ročníku Ligy mistrů zajistili. Ne tak loňský finalista Chelsea, kterou čeká rozhodující zápas proti nováčkovi soutěže rumunské Kluži. Balkánský celek už londýnskému Goliášovi ukázal svou sílu, když se v prvním vzájemném zápase rozešla obě mužstva v Rumunsku po bezbrankové remíze.

Skupina A je zatím jedinou, ve které ještě není znám ani jeden postupující. Vedoucímu celku AS Řím stačí k postupu na vlastním trávníku neprohrát s Bordeaux. Pokud francouzské mužstvo v Itálii vyhraje a Kluži se podaří na Chelsea neprohrát, pak se z postupu do osmifinále budou moci radovat právě hráči Bordeaux na úkor londýnského vicemistra.

Panathinaikos si to o postup rozdá s Famagustou

O posledním postupujícím místě z celkových šestnácti se bude bojovat ve skupině B, kde mají jistotu přezimování v Lize mistrů zatím jen hráči milánského Interu. O druhou postupující příčku si to mezi sebou rozdají fotbalisté Panathinaikosu a kyperské Famagusty. Řecký celek postoupí, pakliže s příjemným překvapením letošního ročníku soutěže neprohraje.

Kouč Interu Jose Mourinho se nechal slyšet, že před cestou na stadión Werderu Brémy nechá pravděpodobně odpočívat útočníka Zlatana Ibrahimoviče. Bundesligový celek nyní sice okupuje poslední příčku v tabulce, ale v případě výhry nad milánským klubem a vítězství Panathinaikosu nad Famagustou skončí nakonec Werder na třetím místě.

Jasno je ve skupině C, kde si postup již s předstihem vybojovali hráči Barcelony a Sportingu Lisabon. Přezimování v evropských pohárech má zajištěn také ukrajinský Šachtar Doněck a vyřazena je Basilej. V „déčku“ má shodně jedenáct bodů Atlético a Liverpool, o třetí místo v tabulce si to na dálku rozdají hráči PSV Eidenhoven a Marseille, kteří shodně nasbírali body tři.

Ve středečním programu Ligy mistrů jsou známí všichni postupující, a tak se bude bojovat už jen o třetí příčky zaručující postup do Poháru UEFA.

Úterní program Ligy mistrů (všechny časy od 20:45):
Skupina A:
AS Řím - Girondins Bordeaux (ČT2)
Chelsea (Čech) - Kluž.
Skupina B:
Panathinaikos Atény - Anorthosis Famagusta (ČT4)
Werder Brémy - Inter Milán.
Skupina C:
FC Basilej - Sporting Lisabon
FC Barcelona - Šachtar Doněck (Hübschman).
Skupina D:
PSV Eindhoven - FC Liverpool
Olympique Marseille - Atlético Madrid (Ujfaluši).

Reklama

Související témata: