Hlavní obsah

Totti by s AS Řím v Lize mistrů rád do finále, pro Terryho je v nedohlednu

PRAHA

Poprvé v klubové historii vyhrál AS Řím základní skupinu fotbalové Ligy mistrů a po vítězství 2:0 nad francouzským Bordeaux slaví postup do jarních vyřazovacích bojů. Kapitán italského týmu Francesco Totti se hned nechal slyšet, že by ve finále rád narazil na Liverpool. Naopak John Terry z Chelsea, druhého postupujícího týmu z vyrovnané skupiny A, nabádá své spoluhráče ke zlepšení výkonů.

Článek

V nejvyrovnanější skupině letošní Ligy mistrů se rozhodovalo až v posledním šestém hracím dnu. V „áčku“ bojovalo o postup trio AS Řím, Chelsea a francouzské Girondins Bordeaux. Nakonec se po úterním večeru radovalo mužstvo z Apeninského poloostrova a londýnský celek s českým brankářem Petrem Čechem.

Loňský finalista soutěže Chelsea si dával v úterý na domácím trávníku načas, aby si po výhře 2:1 nad rumunskou Kluží zajistil druhou postupovou příčku. Že musí anglický vicemistr zabrat, pokud chce pomýšlet na nějaký úspěch v nejprestižnější klubové soutěži světa, ví i kapitán Blues John Terry.

Terry s pokorou

„Máme co zlepšovat, jestli chceme letos v pohárové Evropě dojít daleko,“ uvědomoval si po těsné výhře nad trpaslíkem stoper Chelsea. „ Musíme naši hru trochu povznést, je nám jasné, že to na hřišti úplně neklape. Fanoušci vědí, že dokážeme předvádět lepší fotbal. Hlavně nepanikařme,“ nechal se slyšet Terry pro Daily Mail.

Ve druhém zápase skupiny A si výhrou 2:0 na Stadio Olimpico zajistili postup z prvního místa domácí AS Řím na úkor francouzského týmu Girondins Bordeaux. Příliš fotbalových kousků se divák tohoto utkání nedočkal. Hosté mohli pomýšlet na postup jen v případě, kdyby vyhráli. Již před utkáním kouč Francouzů Laurent Blanc avizoval, že jeho svěřenci se do bezhlavého útočení pouštět nebudou, a to také bezezbytku splnili.

„Logika věci zůstala zachována. Od počátku bylo jasné, že Chelsea a AS mají nejzkušenější mužstvo, a mají tak největší šanci na postup. Věřili jsme, že si jej budeme moct vybojovat v posledním zápase. Bohužel se nám to nepovedlo, ale já ničeho nelituji,“ řekl goal.com trenér Blanc, jehož tým bude na jaře bojovat jen v Poháru UEFA.

Totti by rád do finále

Slova chvály pak měl pro své svěřence po vítězném utkání kouč Římanů Luciano Spalletti. „Mé mužstvo hrálo inteligentně a profesionálně se postavilo k zápasu,“ prozradil pro stanici Sky Sports trenér AS. „Musím ale přiznat, že jsem byl za bezbrankového stavu nervózní protože soupeř hodně zlobil, hlavně z rohových kopů. Od teď už potkáme v soutěži jen nejsilnější týmy, a tak musíme být připraveni na všechno,“ dodal.

Velkou radost z postupu neskrýval také domácí kapitán Francesco Totti, střelec druhé branky v zápase, jenž se nechal slyšet, že by ve finále rád viděl své AS proti anglickému Liverpoolu. „Toto je asi moje poslední šance, kdy můžu s kvalitním týmem bojovat o postup až do finále. Podařilo se nám poprvé v historii vyhrát základní skupinu Ligy mistrů. To je nezapomenutelný zážitek,“ dodal.

Reklama

Související témata: