Hlavní obsah

Pavel Nedvěd: Zápasy s Realem nám pomohly, jsme teď vnitřně silnější

Juventus v posledním utkání základní skupiny Ligy mistrů pouze remizoval s běloruským Borisovem bez branek, zisk jednoho bodu mu ale stačil k postupu z prvního místa skupiny H. S týmem Staré dámy by se chtěl vedle reprezentačního obránce Zdeňka Grygery dostat do finále i Pavel Nedvěd. „Jen čas ukáže, zda nás osud zanese až do finále,“ prohlásil po utkání bývalý reprezentační kapitán.

Článek

Ve středečním utkání Ligy mistrů na svou ruku opět navlékl kapitánskou pásku a vedl svůj tým do posledního letošního zápasu slavné evropské soutěže. Diváci na Delle Alpi se branky nedočkali. Nejblíže k ní měl v 52. minutě Giovinco, který zahrával pokutový kop po odpískané ruce jednoho z bránících hráčů Borisova. Branku ale přestřelil.

„Nebyl to zrovna krásný zápas, ale my jsme nechtěli riskovat. Chtěli jsme bod a máme ho,“ nedramatizoval Nedvěd pro Calciornercato skutečnost, že se jeho týmu nepodařilo zvítězit. Ačkoliv Real porazil Zenit Petrohrad a bodově se dotáhl, Juventus uhájil první místo v tabulce.

Právě zápasy se španělským velkoklubem dopomohly fotbalistům v černobílých dresech k tomu, aby otočili nepříjemně se vyvíjející sezónu ve svůj prospěch. Před dvojutkáním s Realem turínskému týmu nikdo nevěřil. „Výhry proti Realu posílily naši víru v to, že jsme dobří a schopni vyhrávat. Vždy jsme byli přesvědčeni o svých kvalitách, ale tato vítězství nám dodala extra víru a příznivé vyhlídky do budoucna. Máme nyní více vnitřní síly a to může být pro nás jedině dobře,“ přemítal na stránkách uefa.com český záložník.

Nedvěd: Jen čas ukáže, kam se dostaneme

Šestatřicetiletý Nedvěd se netají tím, že by se ještě jednou rád probojoval do finále nejprestižnější klubové soutěže Evropy. „Jen čas ukáže, zda nás osud zanese až do finále. Ale toto je Liga mistrů a my jako tým musíme být ostražití v každém zápase. Stejně jako v utkání proti BATE, kde jsme si nemohli dovolit žádné chyby,“ vysvětloval Nedvěd.

Český středopolař se už jednou do finále Champions League s Juventusem probjoval. Před šesti lety ale dostal v odvetném utkání proti Realu Madrid žlutou kartu a kvůli karetnímu trestu nemohl ve finálovém duelu proti AC Milán nastoupit. Juventus triumf nezískal, v penaltovém rozstřelu prohrál 2:3. U toho ale Nedvěd nebyl. „Nikdy jsem se kvůli tomu netrápil. Věřím v osud. A v tom mém bylo, že hrát nebudu,“ vzpomínal Nedvěd.

„Byl jsem šťastný za to, že se Juve dostalo do finále. Je to týmová hra. Někdy jedinci hrají, někdy ne. Jsem rád za to, co se mi podařilo dosáhnout a doufám, že ještě budu moci dokázat. Nikdy nepřemýšlím nad zápasem, který už byl odehrán. Je nemožné vrátit čas. Až jednou odejdu do fotbalového důchodu, budu se moci otočit zpět. Ale ne dřív,“ dodal.

Reklama