Hlavní obsah

Wenger si myslí, že Arsenal může porazit kohokoli v Evropě

Manažer londýnského Arsenalu Arséne Wenger si myslí, že jeho svěřenci mohou porazit kterékoli mužstvo v Evropě. Nic na tom nezměnila ani porážka 0:2 na půdě Porta, po nížž Kanonýři přišli o první místo ve skupině. To přenechali právě portugalskému celku a v dalších bojích narazí na papírově silnějšího soupeře.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arsene Wenger

Článek

Wengera to však nechává klidným. Nebojí se žádného z týmů, který vyhrál skupinu, ať jde o katalánskou Barcelonu, anglický Manchester United či mnichovský Bayern. Ve velkých zápasech se Arsenalu v letošní sezóně totiž daří. V Premier League porazil londýnský klub Manchester United i městského rivala Chelsea, zároveň však Wengerovi svěřenci dokázali prohrát s nováčky Hull City a Stoke City.

„Můžeme hrát s každým v Evropě a postoupit přes kohokoli,“ cituje goal.com francouzského kouče: „Je obtížné spekulovat. Uvidíme, koho nám přidělí příští pátek los a pak už budeme vyhlížet únorové zápasy Ligy mistrů,“ pokračoval Wenger.

Po vyřazení z Carling Cupu má Wenger nyní klid na FA Cup a anglickou nejvyšší soutěž, kde se po 16 kolech drží na čtvrté příčce za vedoucím triem Liverpool, Chelsea a Manchester United. „Teď se budeme soustředit na Premier League, abychom měli co nejlepší pozici,“ doplnil Wenger, jenž v loňském roce vyřadil v osmifinále Ligy mistrů italský AC Milán.

Reklama

Související témata: