Hlavní obsah

UEFA prošetří Mourinhovu kritiku na adresu sudího

BERN

Fotbalisté Interu Milán se možná budou muset v odvetě osmifinále Ligy mistrů na stadionu Manchesteru United obejít bez svého trenéra Josého Mourinha. Kontroverzní Portugalec po úterním úvodním utkání na San Siru ostře kritizoval španělského sudího Luise Medinu Cantaleja a jeho výroky se nyní bude zabývat UEFA.

Článek

Ta zvažuje, že proti portugalskému kouči zahájí disciplinární řízení, které by pro něj mohlo v krajním případě vyústit i v zápasový distanc. "S naším oddělením se podíváme se na Mourinhovy komentáře po utkání," prohlásil dnes mluvčí UEFA.

Trenér Interu nemohl po úterní remíze 0:0 přijít rozhodčímu na jméno. Vyčítal mu hned několik situací, především pak neodpískanou penaltu za údajný faul na Adriana nebo udělení žluté karty druhému gólmanovi Francesku Toldovi na lavičce náhradníků.

"Nechci zabíhat do podrobností, ale všechno šlo proti nám, každý malý detail. Podívejte se, kolik přímých kopů měl Manchester a kolik my. Za co jsme dostávali žluté karty a co za oni ne. Myslím, že úmysl byl jasný a zřetelný," tvrdil nazlobený Mourinho, který je kritikou rozhodčích pověstný už od svého angažmá v Chelsea.

"V odvetném zápase na Old Trafford možná budeme mít rozhodčího na své straně my. Když bude chránit hostující tým tak jako nyní Manchester, postoupíme do čtvrtfinále," prohlásil s ironií Mourinho.

Reklama

Související témata: